Вторник, 27.02.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня"А Исус, като чу това, им каза: Здравите нямат нужда от лекар, а болните; не съм дошъл да призова праведните, а грешниците (към покаяние)." Марк 2:17

OnLine
RSS Facebook Twitter

Джонатан Руми, Божият Син и вярата

Main Pic
Публикувана: 18.01.2024
Автор: М. Клет
Прочетена: 454
Коментари: 0
Преди Джонатан Руми да стане известен с ролята си на Исус Христос в библейския сериал „Избраните (The Chosen)“, той едва свързва двата края. На моменти Джонатан не е сигурен дали ще има пари за следващия си обяд.
 
Но това трудно житейско пътуване, което 49-годишният актьор откровено обсъжда в новата документална поредица „Джонатан и Исус“, е от съществено значение за оформяне на оценката му за успеха и задълбочаването на неговата духовност.
 
„Мисля, че ако бях постигнал успех много по-рано в кариерата си, нямаше да го оценя по този начин и със сигурност нямаше да изградя вярата, която имам сега, по същия начин“, казва актьорът пред медията Christian Post.
 
Руми пояснява: „Може би щях да стигна до там по друг път, но мисля, че за мен, целият този процес на несигурност и недоимък, беше част от Божия замисъл да ме накара да осъзная, че трябва да разчитам на Него. Бях свикнал да разчитам на себе си и да не използвам вярата си по начин, който да повлияе така, че да промени сърцата на хората. Сега се превъплъщавам в ролята на Исус, Божия Син, Който промени целия свят.“
 
Според Руми, колкото по-дълго играе ролята на Исус, толкова по-голяма става жаждата му да научи повече за Божия Син.
 
В документалната поредица „Джонатан и Исус“ зрителите наблюдават как Руми проследява влиянието, което Исус Христос е имал върху света през цялата човешка история. Той посещава исторически места в Рим, Париж и др. Актьорът разговаря с известни християни, включително с рокаджията Алис Купър, богослова Франсис Чан, Боб Гоф и други, за да научи как Исус е променил живота им. Вокалистът на групата The Killers, Брандън Флауърс, и сестрата на Руми, Оливия, също се появяват в поредицата от четири части, докато лидери на християнски служения и експерти като равин Джейсън Собел коментират същността на християнството.
 
Чрез взаимоотношенията си с хора от различна християнска среда Руми е научил, че „има повече неща, които ни обединяват, отколкото ни разделят деноминационно“.
 
„Ето защо ми хареса да се срещам с всички тези хора“, казва Руми. „Това ме накара да осъзная, че всички сме братя и сестри в Господа. Мисля, че ако можем да намерим начини да се сближим, да седнем на една маса и да разчупим хляб и да знаем, че всички служим на един и същи Бог, тогава светът ще бъде малко по-добро място. Провеждането на подобни разговори е подходящ начин да се сближим и да открием общото помежду си."
 
 
M. Klet
Christian Post
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg