Събота, 27.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Северна Корея отново оглави списъка на „Open Doors“

Main Pic
Публикувана: 18.01.2024
Автор: К. Валенсиа
Прочетена: 975
Коментари: 0
Северна Корея отново зае първото място в годишния доклад на „Open Doors“, където са изброени страните, в които християните са подложени на най-екстремно преследване.
 
Християните и техните семейства са в постоянен риск от депортиране в трудови лагери като политически престъпници или незабавна екзекуция.
 
„Млад мъж, който е носел тениска с кръст в средата, е изпратен в затворнически лагер“, казва Тимъти Чо, севернокорейски беглец и партньор на „Open Doors“.
 
„Законът за антиреакционната мисъл“, приет от Северна Корея през декември 2020 г., катапултира страната обратно на първо място в списъка тази година, след като за кратко беше изпреварена от Афганистан през 2022 г.
 
Членове 28 и 29 от закона определят християнството или притежаването на Библия като „сериозно престъпление“, което се наказва със тежки наказания.
 
„Това е тактика за оцеляване на самия режим“, пояснява Чо.
 
„Самото християнство се възприема като риск и заплаха за националната сигурност, защото говори за любов. Те знаят, че Библията представя голяма част от истината. Севернокорейските власти знаят, че когато много хора четат тази Библия и следват Бога, това означава, че самият авторитарен режим не може да оцелее повече“, продължава той.
 
Чо казва, че църквите в Пхенян, показвани на посетителите от чужбина, са само за шоу и пропагандни цели, но не позволяват истинско изповядване на християнската вяра.
 
„Open Doors“ изчислява, че 400 000 души се считат за християни в Северна Корея, въпреки че е трудно да се получат надеждни и точни данни.
 
Чо, който преди години е успял да избяга от Северна Корея, призовава: „Моля ви, молете се на Бога комунистическият режим скоро да падне в Северна Корея. Не съм изоставил нашите надежди и мечти да видим свободна Северна Корея, и един Обединен Корейски полуостров."
 
 
Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg