Вторник, 27.02.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня"А Исус, като чу това, им каза: Здравите нямат нужда от лекар, а болните; не съм дошъл да призова праведните, а грешниците (към покаяние)." Марк 2:17

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нов закон за образованието засилва натиска върху християните в Китай

Main Pic
Публикувана: 19.01.2024
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 619
Коментари: 0
Новият  Закон за патриотичното образование на Китайската комунистическа партия (ККП) влезе в сила на 1 януари и партийните служители са предали новите насоки на църковните лидери.
 
ККП се срещна с петте упълномощени държавни религии – Китайска будистка асоциация, Китайска даоистка асоциация, Китайска ислямска асоциация, Китайска патриотична католическа асоциация и Трите протестантски движения – за да покаже как религиозните групи трябва да се придържат към широкообхватния Закон за патриотичното възпитание. Комунистическата идеология определя религията в Китай и тя е доминираща в новия закон. ККП заявява, че държавата е по-важна от религията, а държавният закон е по-висшестоящ от религиозните правила.
 
Списанието Bitter Winter публикува английски превод на насоките, които тези контролирани от държавата религии сега трябва да следват. Някои от най-тревожните твърдения от насоките включват:
 
Религиозните кръгове в нашата страна трябва да научат, да мислят и да практикуват идеологията на Си Дзинпин за социализма с китайски характеристики за нова ера, особено важните изложения на генералния секретар Си Дзинпин относно религиозната дейност,
Придържайте се към принципите на патриотизма, любовта към партията и любовта към социализма.
Придържайте се към патриотичното образование и осъзнайте, че без Китайската комунистическа партия нямаше да има Нов Китай.
 
 
Законът за патриотичното възпитание е разработен от Централния отдел за пропаганда на ККП. Законът също така гласи, че Тайван е част от Китай и че всички китайци извън Китай трябва да следват разпоредбите на новия закон. Първоначално законът трябваше да се прилага за китайските училища. Актуализираната версия през октомври 2023 г. обаче призовава всички сектори на китайското общество да спазват този закон.
 
Християните ще продължат да се сблъскват с нарастващо преследване, тъй като този спорен закон се прилага, особено от петте основни контролирани от ККП религиозни асоциации. Bitter Winter съобщи за допълнение към закона в последния момент, което добавя по-голям натиск върху християните, като член 21 засилва идеята, че „църковните лидери и вярващите“ също трябва да се мобилизират и да сътрудничат в пропагандните усилия като „насърчават  основните социалистически ценности и изграждането на социалистическа култура с китайски характеристики.“
 
International Christian Concern
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg