Вторник, 30.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християните в Англия с кампания срещу порнографията

Main Pic
Публикувана: 24.01.2024
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 394
Коментари: 0
Християнската лобистка група CARE коментира, че в Обединеното кралство започва кампания срещу порно индустрията на фона на нарастващата загриженост относно липсата на предпазни мерки за достъпа на деца до порно материали.
 
Клиниката за психично здраве и пристрастяване Paracelsus Recovery изчислява, че 60 процента от младежите под 18 години днес са засегнати от форма на пристрастяване към порното. В проучването се казва, че според последните данни в сравнение с 2019 г. 2,5 пъти повече хора търсят помощта на клиниката за пристрастяване към порно.
 
Джейми Гилис, пресаташе на CARE, казва, че докато законодателните действия за налагане на ограничения върху порно сайтовете са от съществено значение, той също така вижда началото на културна промяна в борба срещу порнографията, както и нарастващо осъзнаване на нейното въздействие върху мозъчната функция.
 
„Ключовият елемент е, че хората осъзнаха вредите, които са свързани с неща като тютюнопушенето – особено на закрито, където присъстваха млади хора. Същото е и с порнографията. Има групи, не само християнски групи, но и женски организации, които започват да признават вредата от въздействието на порно индустрията - особено върху момичетата и жените.
 
„Ние виждаме в нашето собствено проучване, което поръчахме, че хората са много загрижени: 8 от 10 души смятат, че децата трябва да бъдат възпрепятствани от достъп до порно сайтове, а 6 от 10 смятат, че порнографията мотивира сексуално насилие в обществото.
 
„Така че голяма част от обществеността в Обединеното кралство, вече осъзнава тази опасност и  културната промяна е наистина ключова.“
 
По-рано тази година тревожни данни разкриха, че половината от 106 984 случая на злоупотреба с деца, съобщени в Англия и Уелс през 2022 г., са свързани с дете насилник на възраст между 10 и 17 години.
 
Законопроектът за онлайн безопасността, който беше приет през двете камари на парламента през септември 2023 г., ще възложи на регулатора на излъчването Ofcom да регулира сайтовете на социалните медии и порнографското съдържание с възрастово ограничение. Все още не е известно кога ще бъде пуснат в движение, тъй като беше обявено през февруари 2022 г.
 
Premier Christian News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg