Сряда, 28.02.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня"Исус й каза: Аз съм възкресението и животът. Който вярва в Мене, макар и да умре, ще живее." Йоан 11:25

OnLine
RSS Facebook Twitter

Молитва на тревожното сърце

Main Pic
Публикувана: 24.01.2024
Автор: А. Мур
Прочетена: 480
Коментари: 0
"Всяка ваша грижа на Бога възложете, защото Той се грижи за вас."
                                      1 Петър 5:7
 
Писанието ни казва да се радваме, защото нашите проблеми всъщност правят нещо много полезно. Проблемите, които безпокойството се опитва да ни убеди, че трябва да избягваме, често са същите неща, които Бог използва като средство за изграждане на устойчив характер.
 
Този характер ни вдъхва надеждата, която намираме в Евангелието на нашия Господ. И тази надежда ни напомня кой е Бог и какво е направил за нас. Без значение колко ужасна е ситуацията, Неговата надежда никога няма да допусне да бъдем посрамени. А имаме ли доказателството?! Той ни запечатва със увереността на Неговия Дух, който е вложил в нас. (Римляни 5:3-5)
 
Следващият път, когато безпокойството ви връхлети и откриете, че тревожни чувства бълбукат във вас, мислите ви се вихрят във всяка посока, опитайте следното. Позволете на безпокойството да ви подтикне да се молите. Говорете с Бога за вашите проблеми и изпитания. Напомнете си, че Той е всезнаещ, така че не е нужно вие да знаете всичко.
 
Радвайте се, че Бог присъства с вас при всяка буря и изпитание и ще използва всяка подробност от вашата беда, за да ви накара да се надявате. Надеждата, която Бог ни дава никога не се проваля. Позволете на тази истина да бъде балсам за тревожното ви сърце днес и знайте, че никога не сте сами. Бог никога няма да ви остави или забрави. (Евреи 13:5).
 
Мили Боже,
Признавам, че не мога да се радвам, когато ми се случи беда. Започвам да треперя от безпокойство. Но в Твоята милост Ти нежно ми напомняш, че когато изпитвам тревога, мога да предам независещите от мен обстоятелства в молитва пред Теб и да ги оставя при нозете Ти.
Господи, моля се Твоето Слово да вдъхне надежда в моето тревожно сърце.
Боже, благодаря Ти, че мога да се радвам въпреки тези проблеми, защото те ме пречистват и ме превръщат в силен и изпълнен с надежда човек. Така че, Господи, вярвам, че когато се облягам на Теб по време на моите изпитания, Ти събуждаш надежда в мен и в околните, които може би преминават през подобни проблеми.
 
Боже, помогни ми да не се обвинявам, когато се чувствам уплашен. Помогни ми да тичам към Теб, а не далеч от теб. Знам, че си добър и ще използваш всичко, което ми се случва за мое добро и Твоя слава.
Благодаря Ти, че докато Те хваля и моля за това, от което се нуждая, Ти ми даваш мир, който надминава всяко разбиране (Филипяни 4:6). Благодаря Ти, че благодарността е тайното оръжие за изпитване на радост по време на бурите, пред които съм изправен.
В името на Господ Исус Христос, амин.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg