Сряда, 28.02.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня"Исус й каза: Аз съм възкресението и животът. Който вярва в Мене, макар и да умре, ще живее." Йоан 11:25

OnLine
RSS Facebook Twitter

Белите воини

Main Pic
Публикувана: 29.01.2024
Автор: Таня Самоковлиева
Прочетена: 533
Коментари: 0
Кокичетата - белите пеперуди на зимата, скъсали пашкула на  студената  пръст. Разтварят венчелистчета  пред очите ми в топлината на споделеното кафе. Подарени от мили ръце на приятел, кацват на  масата, в опит  да надникнат в сърдечния ни  разговор. От радост  затрептяват с листенца  като бели гълъби. Грациозно прошумоляват между чашките кафе и изтанцуват пролетта пред очите ми. 
 
Ароматът им говори за напоена земя и вкус на прясна зимна трева. Ухание на нежна цветна фрезия. Шептят ми кокичетата чистото слово на предвестника, дошъл чрез сърцето на човек. Малки, верни и безстрашни воини на слънцето!
 
Белите одежди на хората, пророчески носещи с думите си  напъпващата пролет и топло лято. Людете - воини, огласящи с тръбата на Божии глашатаи  предстоящата битка, но и предизвестената победа. Дръзналите да оповестят Слънцето на живота ни воини на Христовата църква. Небоящи се от студ, сняг и вятър. Окаляни, защото са размахвали до преди малко молитвен меч с късото си стъбълце. Мокри от напъна да устоят и пробият твърдата упоритост на земната ни греховна природа.
 
Със сведена снежна  главица стоят на пост в зимните градини на мятащото се в безмирие и обърканост човечество. Говорят смирено от  тъмната земя с чистотата на белите си одежди. Карат хората да се усмихнат в надежда, защото макар и малки са  успели да надвикат тъмнината.
 
Облекли нежността и любовта на небето, воюват неуморно за Неговото царуване тук, на земята. А после политат като бели пеперуди от букетчетата към очите и сърцата на деца и старци. Мощни молитвени стражи, съблекли страха и срама, наметнали мантията на бяла победа  и  свята чистота! 
 
Предвестници на победата са воините - кокичета, смели бели пеперуди на човешката вяра в Онзи, Който съблича пашкулите на греха и облича в Своята чиста бяла праведност и хора, и кокичета, и пеперуди!  
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg