Понеделник, 29.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Всеобща молитва за покаяние в САЩ

Main Pic
Публикувана: 30.01.2024
Автор: Т. Уайс
Прочетена: 571
Коментари: 0
Ходатаи по целия свят ще се съберат за ден на молитва тази сряда, за да „отправят молитви към Бога за дълбоко покаяние“ в Съединените щати.
 
Националното събиране за молитва и покаяние ще се проведе в Музея на Библията и ще бъде предавано на живо на 31 януари от 7:30 сутринта EST до 13:00 часа.
 
Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън, членът на Конгреса Мишел Бахман и равинът Джонатан Кан ще бъдат сред няколкото оратори на събитието, включително други членове на Конгреса и членове на парламента от различни нации, заедно с евангелски лидери и ходатаи.
 
Тези лидери ще „отправят молитви за сериозно покаяние за (1) лични грехове, (2) грях в църквата и (3) греховете на Америка, последвани от молитви за нациите“, обяснява уебсайтът на Националното събиране за молитва и покаяние.
 
Д-р Джим Гарлоу и Тони Пъркинс, основател на Съвета за семейни изследвания, са съоснователи на молитвеното събитие.
 
Гарлоу обясни, че събитието не е шоу, а има за цел да прослави Бога.
„Молитвите са за покаяние. За нашите лични грехове. За греха в църквата. За греховете на Америка. Ние се фокусираме върху нашата връзка с Бога. Ние не целим да издигаме хора. Нашата цел е да прославим Бога. Няма да има речи и проповеди, освен от определени лица, които да ни призоват към сериозно покаяние.” 
 
„Светлината на прожекторите е върху Бога. Хора ще ни водят в молитва. Но молитвата е отправена към Него. За една минута. Искрена молитва от сърце. Интензивна молитва. Сякаш благополучието на нацията зависи от това. Защото е точно така“, добави Гарлоу.
 
Пъркинс вярва, че е наложително за бъдещето на Америка вярващите да се молят.
 
„Нашата нация се нуждае от Бога в този момент. Нашите бащи-основатели осъзнаваха, че нашата сила и единство се дължат на вярата ни в Бога и Неговата праведност. Смятаме, че Америка е силна, но дългата поредица от скорошни събития разкрива слабости на всеки фронт и сериозно разделение. 
 
Според Пъркинс: „Америка се нуждае от Бога. Някои може да отказват да приемат тази реалност, но ние с готовност признаваме, че Америка наистина има нужда от Бога... Каним ви да се присъедините към нас на 31 януари в дух на смирение, съкрушеност, разкаяние и покаяние.“
 
Участниците в молитвеното събрание ще чуят доклади за това, което Бог прави в Израел, включително как пророчеството за Последните дни и Христовото идване започва да се изпълнява, защото пет червени юници са били докарани в Израел.
 
Някои евреи и християни вярват, че червените юници са ключов елемент, водещ до изграждането на Третия еврейски храм. В момента юниците са на сигурно, тайно място в Израел. Плановете включват преместването им в център за посетители в Шило, където Господната скиния някога е стояла почти 400 години.
 
Книгата Числа обяснява, че пепелта от червената юница се използва за пречистване на свещениците за тяхната служба в храма. За да се повтори церемонията, спомената в Библията, червените юници трябва да са на възраст поне 3 години. И в рамките на този период от време те не могат да имат петно или нещо, което би ги дисквалифицирало от церемонията, дори един бял или черен косъм.
 
Според тези, които работят по проекта, церемонията с червената юница трябва да се извърши на Елеонския хълм и на място, което гледа директно към мястото, където е бил храмът. Земята директно на изток от Храмовия хълм, закупена преди 12 години, отговаря и на двете изисквания.
 
Равин Ицхак Мамо притежава тази земя на Елеонския хълм и именно той ще говори на националното молитвено събитие.
 
И накрая, членът на Кнесета Охад Тал ще предостави на присъстващите последна информация за войната Израел-Хамас, включително за настоящата ситуация със заложниците.
 
CBN News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg