Вторник, 27.02.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня"А Исус, като чу това, им каза: Здравите нямат нужда от лекар, а болните; не съм дошъл да призова праведните, а грешниците (към покаяние)." Марк 2:17

OnLine
RSS Facebook Twitter

Расте броят на невярващите в Швейцария

Main Pic
Публикувана: 02.02.2024
Автор: Р. Пауъл
Прочетена: 773
Коментари: 0
Наблюдава се значително увеличение на броя на хората в Швейцария, които нямат никаква религиозна принадлежност.
 
Когато става въпрос за вяра – или липса на вяра –  над една трета от населението на страната, а именно 34% заявяват, че не вярват в нищо.
 
Това бележи увеличение от повече от 13 процентни пункта от 2010 г. насам, според нови данни, публикувани от Федералната статистическа служба на Швейцария, съобщава Evangelical Focus.
 
Цифрите, които са за 2022 г., показват, че нерелигиозните вече са повече от римокатолиците (32%) и реформираните протестанти (21%).
 
Това е удивителен ръст за страна, в която през 1970 г. невярващите са само 1% от населението.
 
Данните разкриват, че по-вероятно е невярващите да са сред младите мъже в Швейцария. Най-голямата възрастова група е групата от 25 до 34 години (42%), в сравнение със само 16% от над 75-годишните.
 
Над една трета от мъжете се идентифицират като невярващи (36%) в сравнение с 31% от жените.
 
Повече от един на 10 преди това е имал вяра, но след това я е загубил (15%). Трети заявяват, че не са съгласни с убежденията на религиозната общност, в която живеят.
 
Въпреки това почти една трета от невярващите споделят, че донякъде се определят като духовни, като над една четвърт (28%) казват, че вярата им е помогнала да се справят с трудни моменти в живота.
 
Christian Today
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg