Сряда, 28.02.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня"Исус й каза: Аз съм възкресението и животът. Който вярва в Мене, макар и да умре, ще живее." Йоан 11:25

OnLine
RSS Facebook Twitter

Лекре и Кърк Франклин отново с награди „Грами“

Main Pic
Публикувана: 06.02.2024
Автор: Л. Клет
Прочетена: 704
Коментари: 0
Християнският хип-хоп изпълнител Лекре благодари на Исус за „шанса да изпълнява музика, която лекува душата“ и за това, че е „за него Господ е всичко“, след като спечели две награди „Грами“ в категории за християнска музика тази година.
 
На 66-те годишни награди „Грами“ на 4 февруари в Лос Анджелис 44-годишният изпълнител спечели отличие за съвременен християнски албум с „Church Clothes 4“ и за съвременна християнска музика за изпълнение/песен за „Your Power“ с Таша Коб.
 
„Дори нямам думи в този момент“, каза Лекре, след като прие наградите, съпроводен от дъщеря си на сцената. „Толкова много хора вложиха своя труд в тази музика, в този проект. … Всяка една душа, която се е докоснала до моята музика, всеки, който я е слушал и се е наслаждавал на дарбите, които всички ние притежаваме, трябва да отдаде заслуженото на Господ Исус, че ни е вдъхновил, за да създадем това изкуство.“ 
 
Лекре отпразнува своите победи и в социалните медии с думите: „Благодаря Ти, Боже, че си милостив. Благодаря Ти, Исусе, че ми позволи да бъда част от Твоето царство и да използвам счупени инструменти, за да свиря музика, която изцелява.“
 
С двете си награди изпълнителят победи други номинирани, сред които Коди Карнс, Лорън Дейгъл, FOR KING & COUNTRY, Фил Уикъм и Maverick City Music.
 
Християнската изпълнителка Тай Трибет бе отличена за най-добър госпъл албум за All Things New: Live In Orlando. Blind Boys Of Alabama спечелиха награда за най-добрия албум на Gospel Roots за Echoes Of The South.
 
Кърк Франклин спечели „Грами“ в категорията за най-добро госпъл изпълнение/песен за „All Things“.
 
Франклин, който изпълни „All Things“, „Melodies From Heaven“ и „I Smile“ на премиерата тази година, вече има 20 награди „Грами“ в кариерата си.
 
Миналата година Лекре  бе отличен и в категорията Рап/хип-хоп албум на годината за Church Clothes 4 на наградите „Dove“.
 
Източник: Christian Today
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg