Вторник, 27.02.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня"А Исус, като чу това, им каза: Здравите нямат нужда от лекар, а болните; не съм дошъл да призова праведните, а грешниците (към покаяние)." Марк 2:17

OnLine
RSS Facebook Twitter

Лидерът на Англиканската църква отново в Украйна

Main Pic
Публикувана: 07.02.2024
Автор: Л. Дейвис
Прочетена: 593
Коментари: 0
Архиепископът на Кентърбъри и лидер на Англиканската църква Джъстин Уелби пристигна в Украйна на петдневно посещение. Това е второто му пътуване до разкъсаната от война нация от началото на руската инвазия през февруари 2022 г.
 
Той казва, че последното му посещение в Украйна през декември 2022 г. е останало с него и е почувствал „дълбок призив да се върне“.
Тъй като страната наближава втората годишнина от конфликта, посещението на архиепископ Уелби има огромно значение, като предлага силно послание за солидарност и подкрепа към украинския народ и църкви.
 
В съобщение, публикувано в неговата социална медийна платформа, Уелби написа: „Дойдох тук, за да застана до нашите украински сестри и братя; да се молим с и за тях, да се учим от тях и да казваме силно и ясно, че сред всичко, което се случва на други места, светът няма да забрави Украйна.
 
Визитата му започна със среща с вярващите от Крайст Чърч, Киев, малка англиканска църква в столицата. По време на посещението си той се съсредоточи върху молитвата, слушането и изучаването на въздействието на войната върху отделни хора и общности.
 
Архиепископ Уелби ще участва в срещи с църковни лидери и представители на различни хуманитарни организации, с цел да разбере текущите нужди и да укрепи връзките между Англиканската общност и украинските църкви.
 
„Присъствието на архиепископа в Украйна е фар на надежда и насърчение“, каза п-р д-р Андрю Роу, епископ на Гибралтар в Европа и председател на работната група за Украйна на Англиканския алианс. „Посещението му служи като силно напомняне, че молитвите и подкрепата на световната християнска общност продължават да бъдат с украинския народ.“
 
Войната продължава да хвърля сянка върху Украйна, но посещението на архиепископ Уелби служи като доказателство за непоколебимата подкрепа на Англиканската общност и предлага решаваща платформа за усилване на гласовете на засегнатите от конфликта. Неговото присъствие насред трудностите дава послание за надежда и издръжливост, напомняйки на света за трайната сила на вярата и колко е важно да стоим до нуждаещите се.
 
Premier Christian News
 
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg