Неделя, 28.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

14-годишен християнин застрелян в Пакистан

Main Pic
Публикувана: 09.02.2024
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 805
Коментари: 0
Въоръжени мъже мюсюлмани, крещящи заплахи, са застреляли 14-годишен християнин в понеделник (5 февруари) в Пакистан, съобщават местни източници.
 
Сунил Масих и други християни били на пазар в района на Мандиала Уораич в област Гуджранвала, провинция Пенджаб, в понеделник вечерта, когато шестима мюсюлмани, въоръжени с пистолети, пристигнали на мотоциклети и открили огън по тях, казва чичото на убитото момче, Мехбуб Гил.
 
„Разговаряхме помежду си, когато изведнъж Заман Бът и неговите съучастници Анас Ясийн, Адил Абдул Рехман, Ашраф Инаят Ула и двама неидентифицирани мъже дойдоха на мотоциклети“, каза Гил. „Адил извика, че никой християнин в района не трябва да бъде оставен жив, след което Заман откри огън по Сунил с пистолета си, улучвайки го в гърдите.“
 
Ясин стреля по друго християнско момче, на име Джамшед, но куршумът само го одраска, казва Гил.
 
„Другите нападатели също стреляха по нас, но ние успяхме да се спасим, като се скрихме зад една стена“, заявява Гил в първия информационен доклад (FIR № 226/24), регистриран в полицейското управление на Гуджранвала Кант.
 
Въоръжените мъже избягали от местопроизшествието, докато отправяли заплахи към християните и до момента не са задържани.
 
Сунил е закаран в местна болница, но е починал от огнестрелната рана, преди лекарите да реагират, пояснява Гил, добавяйки, че племенникът му е ученик в осми клас, а баща му Джордж Масих работи в местен магазин за автомобили.
 
П-р Нуман Мато от презвитерианската църква Гондаланвала в Гуджранвала казва, че убийството е религиозно мотивирано.
 
„През май 2023 г. мюсюлмански младежи прекъснаха венчавка на християни и нападнаха църквата“, казва Мато пред Christian Daily International-Morning Star News. „Полицията и областната администрация обаче не предприеха никакви действия срещу влиятелните обвиняеми, въпреки няколкото протеста на християнската общност.“
 
Между 400 и 450 християни са живели мирно в района от десетилетия, но напоследък средата е станала враждебна към религиозните малцинства, казва пастирът.
 
„Ако полицията беше предприела строги действия срещу обвиняемите, замесени в нападението срещу църквата миналата година, младият християнин нямаше да умре, застрелян от тези престъпници“, казва Мато.
 
Опасявайки се от нови атаки, пастир Мато призовава висши служители на полицията и областната администрация да гарантират защитата на християните в района.
 
Morning Star News
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg