Сряда, 28.02.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня"Исус й каза: Аз съм възкресението и животът. Който вярва в Мене, макар и да умре, ще живее." Йоан 11:25

OnLine
RSS Facebook Twitter

Стрелба в църквата на Джоел Остин в неделя

Main Pic
Публикувана: 12.02.2024
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 766
Коментари: 0
Членовете на църквата Лейкууд на пастор Джоел Остийн били шокирани в неделя следобед, след като жена, носеща раница и придружена от малко дете, започнала да стреля безразборно с пушка. Тя била застреляна от двама цивилни полицаи, които присъствали на богослужението.
 
Жената, която не е идентифицирана, но се счита, че е на възраст между 30 и 35 години, е влязла в църквата в Хюстън точно преди началото на богослужението в 14:00 часа, придружена от 5-годишно дете.
 
Началникът на полицията в Хюстън Трой Финър коментира по време на неделна пресконференция, че двамата полицаи, които не са били на работа - агент на Комисията за алкохолни напитки в Тексас и служител на полицията в Хюстън - са застреляли и убили въоръжената жена. Детето, идентифицирано като 5-годишно момче, също е простреляно и е в критично състояние, е транспортирано в Тексаската детска болница.
Намиращ се наблизо мъж е прострелян в крака.
 
В изявление, споделено с The Christian Post в 19:00 ч. централно време, пастор Остийн казва:
 
Нашата общност е съсипана от днешните събития и благодарна за бързите действия на правоприлагащите органи. Нека изцеляващите Божии ръце да докоснат живота на всеки замесен и да осигурят утеха в този труден момент.
 
Пред лицето на такава тъмнина трябва да вярваме и да помним, че злото няма да надделее. Бог ще ни води в най-мрачните моменти. Заедно ще се издигнем над тази трагедия и ще стоим твърди във вярата, като се обичаме и подкрепяме един друг.
 
В такива моменти вярата ни е подложена на изпитание, но също така е и укрепена. Не винаги разбираме защо се случват такива неща, но знаем, че Бог контролира.
 
Моля, присъединете се към мен в непрекъсната молитва за изцеление и мир.
 
Christian Post
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg