Понеделник, 29.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Засилващата се омраза към Израел - белег за Второто пришествие

Main Pic
Публикувана: 21.02.2024
Автор: Дж. Лий
Прочетена: 422
Коментари: 0
Пастор Грег Лори призова християните да подкрепят еврейския народ, наричайки подкрепата за Хамас, „шокиращо явление“. Лори вярва, че „възходът на антисемитизма е истински белег за Последното време и наближаващото Второ пришествие на Христос“.
 
„Библията ни казва, че в последните времена Израел ще бъде изолиран и в крайна сметка ще бъде нападнат от своя съсед на север, наречен Магог“, казва Лори в интервю за CBN News. „Много учени смятат, че Магог е съвременна Русия. Склонен съм да се съглася с това.“
 
„Магог“ е име, което се среща няколко пъти в Библията, по-специално в Езекиил 38 глава и Откровение 20 глава. През февруари 2022 г. Лори публикува видеоклип, в който споделя защо смята, че „Магог“ представлява съвременна Русия и коментира „пророческото значение“ на войната на Русия в Украйна.
 
Лори казва, че дори Русия да не е Магог, „Тази голяма военна сила ще атакува Израел и Бог казва, че ще се намеси в полза на Своя народ. Но бих казал, че възходът на антисемитизма е истински белег на Последното време. И трябва да призная...дори аз бях шокиран от жестокия антисемитизъм, който наблюдаваме напоследък.“
 
„Когато Израел беше нападнат на 7 октомври от ужасната терористична организация Хамас, това беше много координирана атака, с 1300 убити, стотици заложници“, каза Лори. „И това беше шокиращо. Но по-шокиращи са протестите по света, предимно сред млади хора в полза на Хамас.
 
Лори не може да повярва, че през 2024 г. хората скандират „фрази като „убивайте евреите“. 
„Холокостът не беше толкова отдавна“, казва Лори. „Все още има живи хора, които помнят Холокоста. И сега виждаме „същия вид манталитет, тази омраза към еврейския народ“.
„Християните трябва да подкрепят еврейския народ“, продължава пасторът, като се позовава на Битие 12 глава, където Бог каза на Авраам, че ще го направи голям народ и ще благослови онези, които го благославят, и ще прокълне онези, които го проклинат.
 
„Апелирам към всички мои християнски приятели, апелирам специално към пасторите да говорят по тази тема“, каза Лори. „Важно е да обичаме еврейския народ и да подкрепяме нацията Израел. Очевидно е, че никога не сме били по-близо до завръщането на Господ Исус и по мое мнение следващото събитие от пророческия календар е Грабването на църквата, което може да се случи всеки момент“, казва пасторът в заключение.
 
Каквато и да е гледната ви точка за края на света, всички вярващи със сигурност могат да бъдат единни в противопоставянето на антисемитизма и предразсъдъците от всякакъв вид, както и в молитвата войните по света да спрат.
 
J Lee
Church Leaders
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg