Събота, 27.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

11 мисионери - жертви на трагичен инцидент в Танзания

Main Pic
Публикувана: 26.02.2024
Автор: А. Кумар
Прочетена: 614
Коментари: 0
Единадесет мисионери от организацията „Младежи с мисия“ (YWAM) са загинали при трагичен инцидент, довел до верижна катастрофа в събота близо до Аруша, Танзания. Инцидентът, включващ множество превозни средства, е отнел живота и на други хора, включително шофьора на автобуса.
 
В актуална информация за броя на загиналите в неделя сутрин от организацията са публикували следното: „Единадесет наши приятели вече са с Исус. Двама все още са в критично състояние в болницата.“
 
„Ние скърбим за всички засегнати от тази трагедия, техните семейства и техните общности. Правим всичко необходимо, за да посрещнем всички належащи практически, финансови и емоционални нужди, които възникват“, добавят от YWAM.
 
Организацията изрази дълбока скръб за инцидента, като изказа съболезнования на засегнатите семейства, приятели и членове на екипа.
 
От съображения за сигурност имената и националността на починалите мисионери остават поверителни. От YWAM казват, че са в процес на свързване със семействата на тези, които са починали или са в критично състояние, като предоставят актуализации, когато станат достъпни.
 
Единият от двата автобуса, превозвал лидери и кандидати на YWAM, е претърпял значителни щети, докато другият се върнал безопасно в кампуса на YWAM в Аруша. Съобщава се, че няколко души са в критично състояние и получават медицинска помощ в местни болници.
 
YWAM призова обществеността да избягва разпространението на непотвърдени доклади за инцидента, подчертавайки уважението към поверителността на участващите семейства. Той насърчи споделянето на официални актуализации, за да се гарантира, че се разпространява точна информация.
 
Christian Post
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg