Понеделник, 29.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Как да се молим за нашите невярващи близки?

Main Pic
Публикувана: 12.03.2024
Автор: А. Идълман
Прочетена: 570
Коментари: 0
Всички ние имаме близки, които много обичаме, но знаем, че сърцата им са далеч от Господа. Има толкова много причини, поради които сърцата на хората могат да охладнеят към Бога. Някои от нас страдат от емоционална травма, която затруднява приемането на Божията любов, други позволяват на гордостта да ни каже, че тайната на невидимия Бог не е приемлив отговор на големите въпроси, които животът предлага, а трети са твърде вкоренени в греха, за да видят Бога. Каквото и да се случва с нашите невярващи приятели, можем да бъдем уверени, че Бог ги обича и желае сърцата им да станат възприемчиви, за да могат да приемат Божия безплатен дар на спасение.
 
В 1 Тимотей 2:3-4 четем следното:
Защото има един Бог и един Посредник между Бога и хората, Човекът Христос Исус, който иска всички хора да се спасят и да стигнат до познание на истината.“
 
Тези стихове потвърждават, че Бог не се е отказал от изгубените и съкрушените. Дори в най-тъмните ситуации Божието желание е всеки един от нас да познае истината и да бъде спасен от силите на греха и смъртта. Отказваме ли се, докато чакаме сърцата на тези, които обичаме, да се отворят към Господа? Толкова често се уморяваме, докато чакаме Бога. Започваме да се съмняваме в силата Му и поставяме под въпрос плановете Му. Но Неговото слово ни казва, че когато поискаме нещо според Неговата воля, Той ни чува! Неговата воля е всички да бъдат спасени, така че Той чува нашите молитви за спасението на тези, които обичаме.
 
В Лука 15 четем за това как пастирът остави своите 99 овце, за да намери едно изгубено агне. Исус разказа тази история по време на служението Си, за да илюстрира любящото сърце на Бога към човечеството. Той тръгва след изгубените! В небето има радост всеки път, когато една душа бъде осиновена в Божието семейство. Той не е забравил за вашите близки. Ушите Му са отворени за нашите молитви и не е спрял да работи в живота ни. Бог обещава, че светлината винаги е в състояние да победи тъмнината, когато сърцата ни са готови да достигнат до Него (Йоан 1:5). Няма толкова мрачни обстоятелства, че Бог да не може да пренапише нашите истории за Своя слава. Никой от нас не може да бъде разделен от Божията любов. Единствената стъпка, която трябва да направим, за да прегърнем дара на Исус за вечен живот, е да Го помолим да бъде наш Спасител и Господ.
 
Не се предавайте! Продължавайте да се застъпвате за онези, които Бог влага в сърцето ви. Молете се усърдно за тях. Показвайте Божията любов в живота им. Покажете им колко много се грижи Бог за тях с вашите грижовни думи и доброта. Помнете, че Бог ги обича и желае те да намерят свобода и изкупление дори повече от вас. Понякога си представяме, че Бог е ядосан съдия, който следи грешките ни. Бог сякаш няма търпение да унищожи творението Си. Много от нас живеят така, сякаш Богът, на когото служим, няма търпение да ни осъди за нашите грехове.
 
За щастие, Бог, Когото срещаме в Библията, е описан като милостив, благ, бавен на гняв и изобилен с любов (Псалм 103:8). Той не ни е създал за унищожение, а за да Го познаваме и да направим любовта Му известна по цялата Земя. Сърцето ни към скитащите се души около нас се променя, когато осъзнаем, че Бог е на наша страна. Той иска цялото творение да Го познава. Нашите молитви за невярващите близки са в съответствие с Божия добър план за тях! Той ни обича.
 
Нека се помолим:
 
Отче, благодарим Ти за Твоя велик план на спасение. Чрез Исус Ти даваш на всеки от нас надежда и бъдеще. Господи, молим се за нашите близки, които тепърва ще прегърнат любовта ти. Моля Те, смекчили сърцата им! Размени техните каменни сърца за меки, отворени да Те приемат. Завладей ги с любовта Си. Моля Те, нека Те намерят. Намеси се в живота им, за да осъзнаят нуждата си от Теб и Твоя велик план за живота им. Дай им очи, за да видят Твоята доброта, милост и благодат. Нека посланието на Исус отекне в сърцата им по нов начин. Направи ги ново творение. Нека Твоята любов да бъде тяхна котва, надежда и убежище. Дай ми нужната мъдрост, дързост и благодат, за да им показвам Твоята любов. Амин.
 
Cross Walk
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg