Понеделник, 29.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Китайски пастир на свобода след 7 години в затвора

Main Pic
Публикувана: 15.03.2024
Автор: Л. Кентърбъри
Прочетена: 382
Коментари: 0
Китайските власти са освободили п-р Джон Цао от затвор в Южен Китай, след като излежал седемгодишната си присъда, съобщи във вторник групата за застъпничество за религиозна свобода ChinaAid. Властите са арестували Цао и неговия колега Джинг Руксия през март 2017 г. след обвинения в незаконно преминаване на границата между Мианмар и Китай. Длъжностни лица осъждат Цао на седем години затвор през март 2018 г., според Комисията за международна религиозна свобода на САЩ.
 
Цао е арестуван, защото е служил като мисионер в Мианмар от 2013 г., съобщава двупартийната комисия по правата на човека Том Лантос към Камарата на представителите на САЩ. Докато е в Мианмар, той строи училища и редовно пресича границата между Китай и Мианмар, за да извършва хуманитарна дейност с помощта на местните общности, съобщава ChinaAid. Работната група на ООН за произволни задържания през 2019 г. обяви, че Цао е бил задържан неправомерно и е бил затворен заради вярата си.
 
Цао е женен за американска гражданка и има статут на законно постоянно пребиваване в Северна Каролина от 1990 г. През 2018 г. членове на Конгреса написаха писмо, с молба до бившия вицепрезидент Майк Пенс да помогне за освобождаването на Цао, пояснявайки, че той е пастир на църква в Северна Каролина. По време на престоя си в затвора Цао пише поезия, която ChinaAid събира и публикува като стихосбирка през 2021 г.
 
Лорън Кентърбъри
WNG. ORG
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg