Събота, 27.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Нов законопроект - заплаха за християните в Канада

Main Pic
Публикувана: 19.03.2024
Автор: Б. Холоуел
Прочетена: 411
Коментари: 0
Джеф Кинг, президент на International Christian Concern (ICC), организация, която следи за преследваните християни по света, съобщава, че новият законопроект C-367, предложен в Канада, има за цел да „промени наказателния кодекс и да премахне някои изключения, които защитават християните“.
 
Кинг сравни предложения законопроект със Закона за равенството, който администрацията на Байдън подкрепяше, но не успя да приеме в САЩ.
 
Законопроектът, предложен в САЩ, имаше за цел да забрани „дискриминацията въз основа на пол, сексуална ориентация и полова идентичност...“, но предизвика опасения за религиозно преследване.
 
Според Кинг, по подобен начин канадският законопроект C-367, ще създаде потенциални проблеми за християни, които цитират Библията или изразяват открито свои християнски убеждения.
 
Тъй като тази защита е потенциално в опасност, Кинг смята, че законопроектът може да създаде подобна динамика, която се наблюдава в така наречените деспотични държави, където християните са подложени на репресии или са жертва на насилие.
 
„Това правят диктаторите и деспотите в чужбина, за да заличат християнството или каквато и да е вяра“, казва той. „Те казват: „О, ние имаме религиозна свобода, но не и в обществената сфера“. Така че тук говорим за същото.“
 
Кинг е на мнение, че законите за речта на омразата „винаги се насърчават … за общото благо“, но подобни разпоредби са склонни да „създават разделение“.
 
„Демокрацията означава, че имате свобода на словото“, каза Кинг. „Това е пазарът на идеи. Всеки трябва да може да изрази мнението си, без значение дали е страхотно, лошо или глупаво.
 
Той казва, че „тревожното“ в настоящата битка около законопроект C-367 е, че много хора не го осъзнават. Кинг предупреждава, че разпоредби като тези се „приемат тихо“ и с надеждата, че „никой не забелязва“. Ето защо той и ICC алармират християните по въпроса.
 
 
Faith Wire
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg