Неделя, 28.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Истинско блаженство

Main Pic
Публикувана: 20.03.2024
Автор: Тим Келър
Прочетена: 390
Коментари: 0
Който внимава на словото ще намери добро. И който уповава на Господа, е блажен.”
                                       (Притчи 16:20)
 
Библията е пълна с обещания за „блаженство”. Еврейската дума означава повече от просто щастие. Тя означава многостранно благоденствие.
 
В Битие 3 глава виждаме, че грехът ни поставя в условия, в които ние се оказваме противници на Бога, на самите себе си, на другите човешки същества и дори на самата природа. Ние се отклоняваме от сътворения ред във всичките му измерения и по този начин естественото ни човешко състояние представлява духовна празнота, вътрешно безпокойство и криза на идентичността, конфликти между народи, класи и раси и унищожение на естественото ни обкръжение.
 
Тогава да бъдеш блажен означава да наблюдаваш частично, но значително изцеление във всяка от тези области, докато Божието спасение поправя нашите сърца и поведение. Духовно ние се примиряваме с Бога и се приближаваме до Него. 
 
Психологически ние започваме да разбираме себе си и да виждаме, че нашите чувства и действия са все повече водени от Духа. В отношенията си откриваме една по-голяма дълбочина, която общата вяра може да добави към човешкото приятелство. Социално откриваме начини да служим на ближните си и на по-широката общност, без повече да бъдем заложници на различни политически идеологии. 
 
Спасението не е просто прошка и билет за небето. То означава, че животът е изцеляван, бавно, но сигурно и във всичките му измерения.
 
Отделете време да благодарите на Бога за областите от вашия живот, в които наскоро сте видели как Бог е донесъл светлина.
 
Молитва: Господи, колко лесно ние християните говорим за „блаженство”. Но когато размишлявам над библейското обещание, аз жадувам за блажения живот. Дай ми да запомня, че „Блажени са тези, които гладуват…“ не за блаженство, а за „правда” (Матей 5:6).
 Амин.   
 
Превод: Радостин Марчев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg