Неделя, 28.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

iBible - иновативно приложение или нов инструмент за благовестие

Main Pic
Публикувана: 21.03.2024
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 870
Коментари: 0
Смелата и мащабна инициатива за създаване на мобилно приложение, представящо цялата Библия под формата на видео епизоди, се осъществява от продуцентите на „Пътешественикът“ и обещава бърз и лесен достъп до цялата Библия с възможност за автоматичен превод на който и да е от говоримите езици в световен мащаб. Библейските истории ще бъдат представени в хронологичен ред под формата на анимирани епизоди, което цели да улесни по-лесното разбиране и по-задълбочено възприемане на текстовете от Свещеното писание.
 
Работата по превода, адаптацията, осъвременяването и разпространението на Библията винаги е била част от дълъг, тромав и скъпо струващ процес. Амбицията на създателите на iBIBLE е той да стане много по-бърз, а притежаването на собствена анимирана, интерактивна Библия да бъде лесно достъпно и максимално удобно за милиарди ползватели по целия свят.
 
Зад тази нелека задача, в качеството ѝ на нейни идейни носители и реализатори, стои RevelationMedia – неправителствена организация със седалище в Далас, Тексас, позната на българската аудитория посредством проведената преди две години за Великден мащабна кампания за масови прожекции на радващия се на все по-голяма популярност филм „Пътешественикът“.
 
Този път, отново по повод великия християнски празник Възкресение Христово, RevelationMedia ще излъчи официално първите 42 епизоди от книгата Битие – първата книга в Библията, които ще бъдат качени в мобилното приложение iBIBLE. Благодарение на дългогодишното и успешно партньорство между RevelationMedia и CG Films България - подразделение на СНЦ „Промяна в поколението“ тези епизоди ще бъдат достъпни и за българската аудитория – дублирани и озвучени на нашия роден език. Именно това партньорство е и причината българският да е сред първите 5 езици, на които излиза приложението, което представлява огромна чест за страната ни.
 
Амбицията на RevelationMedia е в близките 4-5 години да бъде завършена работата по всички библейски книги, което в крайна сметка цели да доведе до първата цялостна, напълно анимирана и интерактивна Библия, достъпна от всяка точка на света, с възможност за превод на който и да е от говоримите езици и с потенциал да изкачи разпространението на Библията на едно съвсем ново ниво.
 
В качеството си на оторизиран представител на RevelationMedia за България и страните от Балканския полуостров CG Films България предоставя 100 000 стикери с QR код, който, след като бъде сканиран, отвежда директно до самото приложение iBIBLE. Тези стикери представляват и ефективен инструмент за споделяне на Евангелието, а предстоящите празнични дни около Великден са прекрасен повод за това. За да заявите своите бройки от стикерите, пишете на cgfilmsbg@gmail.com.
 
Предстоят и две официални събития в гр. Велико Търново (27-ми април т.г.) и в гр. София (28-ми април т.г.), на които ще бъде отбелязана официалната премиера на iBIBLE за България. Всеки е „добре дошъл“!*
 
*Необходима е предварителна регистрация:
 
за Велико Търново - https://www.cgfilms.bg/ibibleredcarpetvelikoturnovo
 
за София - https://www.cgfilms.bg/ibibleredcarpetsofia
 
Ако имате допълнителни въпроси, свързани с достъпа, съдържанието и ползването на iBIBLE, посетете тази страница.
 
Ако желаете да надникнете „зад кадър“ и да се запознаете с процеса по създаването на отделните епизоди от iBIBLE, прочетете ТУК.
 
За връзка със CG Films България, пишете на cgfilmsbg@gmail.com
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg