Събота, 27.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Младежка конференция за лидерство „NEXT GEN“ се проведе в София

Main Pic
Публикувана: 24.03.2024
Автор: Екатерина Неделчева
Прочетена: 1296
Коментари: 0
На 23 март 2024 г в гр. София се състоя първата Младежка конференция за лидерство „NEXT GEN“, част от Глобалната конференция за лидерство (GLS), която в България се провежда от 17 години. Next gen е насочена към младото поколение и нейната цел е да ги подготви да бъдат движеща сила за положителна промяна в общността си, отразявайки Божията светлина. Младежката конференция комбинира видео лекции от световно известни говорители, групови дискусии и иновативни начини за решаване на проблеми.
 
В световен мащаб конференцията се провежда в над 50 държави с повече от 40 000 участници. За първи път в България над 150 младежи от цялата страна заедно с организаторски екип от 30 млади ентусиасти имаха възможност да се включат на живо и да общуват помежду си. Форматът на конференцията е съвременен и съобразен с младата си аудитория. Серии от видео лекции бяха поднесени по интересен начин и поставиха въпроси и отговори, интригуващи тази възрастова група.
 
Ето и част от говорителите и техните основни теми:
 
Алекс Макелрой, който говори за безотказното търсене на смисъл и важността от поставяне на здрава основа в живота, върху която да градим.
 
Шеймъс Еванс - водещ и лектор, диагностициран със синдром на Турет, който сподели личния си опит за трудностите, през които е преминал и чрез отговор на собственото си „Защо?“ е достигнал устойчивост и самочувствие, които днес му помагат да е лидер за пример.
 
Джон Ейкъф сподели как всеки живее с лични фрази (саундтракове), които вярваме и изповядваме в живота си. Даде примери как ако изберем здрави саундтракове, можем да изградим истински смислен живот.
 
Тамара Лу сподели лични мисли за кризата на 20-те, през която минават много младежи днес. Даде съвети за нейното преодоляване и вдъхнови участниците да подреждат внимателно приоритетите си, защото от тях зависи ходът на живота им.
 
Далас Дженкинс - в специално интервю от снимачната площадка на сериала „The Chosen”, продуцентът сподели личния си опит за успехи и падения в професионалната си кариера и как Бог го е водил да създаде сериала, който днес е гледан от над 100 милиона души и преведен на шейсет езика. 
 
Айвър Шварц сподели как ако не познаваме себе си и ценностите си, света ще избере хаштаг, който да ни постави отвън. Той предизвика младите лидери да са смели да поставят личните си хаштагове и да живеят според тях.
 
Събитието се проведе в църква „Блага вест“, с помощта на „Студио 865“, организаторски екип и доброволци. Водещи на събитието бяха Самуел Ефтимов и Михаела Стоянова. Всеки участник получи работна тетрадка, в която имаше информация за говорителите и място за записки. Както и на основната Глобална конференция за лидерство, и тук имаше отделено време за дискусии. Имаше игра, напълно подходяща за младежите, които трябваше да сканират QR код и да сотговорят на въпроси, които освен че бяха забавни, имаха за цел да ни предизвикат да разберем как се чувстват хората около нас и да помислим как можем да им послужим.
 
Музикалната част от конференцията беше водена от Теодор Хараламбиев с авторска музика. 
 
Ето и няколко думи от участници на конференцията:
 
Здравко: „За първи път участвам в подобна конференция, в такъв формат, и видяното ми хареса много, защото е изключително вдъхновяващо. Очаквам и следващата такава, за да доведа и приятели.“
 
Филип Велчев: „Конференцията GLS Next gen е много интересна за младото поколение. Съдържанието е полезно за изграждането и развитието на хора на лидерски позиции, както и дава различни подходи в изграждането на лични взаимоотношения с хора. Въпреки, че не е строго християнска, тя възпитава ценности, които могат да се видят в Библията и е добра възможност за достигане и на невярващи хора.
 
Темите са добре подбрани и полезни за развиване на потенциала, като хвърлят светлина на въпроси, които се дискутират рядко в църквите, но все пак са важна част за живота, който живеем като християни. Идеята за непрекъснатото усъвършенстване на характера е нещо, което присъства и помага да се видят различните гледни точки на говорителите. Наше задължение като християни е да се стремим към усъвършенстване, което виждам да се насърчава в този формат. Времето, което прекарах, беше благословено и обстановката, в която се намирах, беше страхотна. Бих препоръчал на всеки, който може да присъства, да дойде на следващото събитие.“
 
Очакваме следващата конференция, като повече информация за нея може да се намери на сайта https://www.glsnextgen.com/bg или Инстаграм профила на @glsnextgen_bulgaria.
 
Снимки: Стефан Неделчев
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg