Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Общо младежко „ЗаЕдно“ вдъхнови млади евангелски християни в столицата

Main Pic
Публикувана: 26.03.2024
Автор: Теодора Минчева
Прочетена: 828
Коментари: 0
На 24 март 2024 г. в София се проведе общо младежко събиране под слогана „ЗаЕдно“. Домакин на събитието беше Християнска църква „Вяра“, а организатори – църква „Приятели“. Присъстваха около 300 човека. В него се включиха и наши гости от други градове – Пловдив, Стара Загора, също така и чужденци.
 
Събирането започна с приветствие и игра от водещите Иван Минчев и Филип Шопов. Продължи с общо хваление с младежи от различни църкви, организирано от Теди Минчева. Имаше силно време на хваление и поклонение с библейски пасажи от Псалом 150 и Псалом 63, както призив и молитва.
 
След хвалението водещите Иван и Филип изненадаха младежите с обща игра, в която всички участваха заедно. Отговориха на 21 въпроса на различна тематика - библейска, спортна, музикална и други. Накрая победителите получиха награди.
 
Темата на събирането беше „Изпратени“. „България има надежда! Има младежи, които са гладни и жадни за Христос“ сподели в своето слово п-р Ники Драганов от църква „Блага вест“. Размислите си разгърна върху няколко библейски пасажа.
 
Лука 10:1-2
„След това Господ определи други седемдесет души и ги изпрати по двама пред Себе Си във всеки град и място, където сам Той щеше да отиде. И им каза: Жътвата е изобилна, а работниците малко; затова се молете на Господаря на жътвата да изпрати работници на жътвата Си.“
 
„Христос призовава своите ученици с една простичка фраза „Ела и ме последвай.“
Виждали ли сте поле с пшеница? Житото трябва да се събере, няма много време да се чака, не трябва да се изпуска момента. Всеки работник, който е нает да работи на нивата, получава своята заплата. Някои откликват и казват „да“, а други казват „не“ – казва Ники.
 
Имаше и много въпроси за размисъл: „Къде са работниците? Аз негов ученик ли съм?
Ако съм негов ученик, призован ли съм от Христос? Изпратен ли съм?“
 
Говореше се за това дали сме загрижени за хората, които са около нас. Те погиват ако не чуят надеждата за Христос. Няма живот без Христос на този свят. И всеки, който повярва и изповяда, че Исус Христос е Бог, ще се спаси.
 
Ники разказа своето лично свидетелство за това как е приел Христос в живота си, как се е покаял през 2000 г. Тогава е работил като професионален състезател по самбо, взел е решение да се откаже от спорта след като е повярвал и се е записал да учи богословие. 
 
2 Летописи 16:9:
Защото очите на Господа се обръщат насам-натам през целия свят, за да се показва Той мощен в помощ на онези, чиито сърца са съвършено разположени към Него.“
 
Тук въпрос към младежите беше „За какво живееш?“ Ники сподели за решението, което е взел като е повярвал: „Реших да бъда добре оформен камък в Божията ръка.“
 
Важни бяха и заключителните думи на проповедта:
„Господ търси хора гладни и жадни за Него, които да изпрати на Неговата нива. Ако ти си готов да служиш, ти ще бъдеш изпратен. Моят, твоят, нашият живот е жива проповед. 
 
За какво живеем, накъде сме тръгнали? Ако се чудиш накъде да хванеш – първо дай сърцето си на Господа и Той ще оправи пътеките ти. Ако си се отчаял, отдръпнал – сега е времето да кажеш: хайде Господи, отново! Не защото ние сме силни, защото Той е силен!
Довери Му се и отиди там, където Бог те изпраща и ще бъдеш за благословение! И Господ ще извърши велики дела!“
 
След поучението водещите Иван и Филип приканиха присъстващите за молитва. Младежките водачи от София имаха възможност да се молят за младите хора, които споделиха с тях своите нужди. Остатъкът от времето прекараха в молитва, поклонение и хваление.
 
Събирането завърши с благодарности към църквата домакин Християнска църква „Вяра” и към всички доброволци, които се включиха в организацията. За край имаше време за общение и почерпка.
 
Следващото младежко събиране „ЗаЕдно“ ще бъде проведено на 9 юни в църква „Блага вест“, София.
 
Можете да ни последвате за повече информация и новини в Instagram или Facebook.
Instagram: zaednoyouth
Facebook: Общо Младежко "ЗаЕдно"
 
Автор: Теодора Минчева
Редактор: Вера Костадинова-Толов
Снимка: Ивайло Иванов
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg