Събота, 27.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Въздаяние

Main Pic
Публикувана: 27.03.2024
Автор: Тим Келър
Прочетена: 381
Коментари: 0
„Сине мой, не забравяй поуката ми, и сърцето ти нека пази заповедите ми, защото дългоденствие, години от живот и мир ще ти притурят те…. Мерзост е Господу всеки, който е с горделиво сърце, даже ръка с ръка да се съедини, пак той няма да остане ненаказан…. Грабителството на нечестивите ще ги отвлече, защото отказват да вършат това, което е право.”
                                                                                 (Притчи 3:1-2, 16:5, 21:7)
 
 
В упътването, което купувате заедно с колата си, пише кога да смените маслото и какво гориво да използвате, така че да не повредите автомобила. Да пренебрегнете упътването – което е написано от производителя – означава да тръгнете срещу дизайна като прaвите с автомобила нещо, което той не е предназначен да върши. Никой няма да ви глоби или подведе под отговорност заради това. Последствията ще са естествени. Вие ще съсипете колата си.
 
Понеже светът е сътворен, в него действа един принцип на „естествено въздаване”. Правилният начин на живот ще бъде възнаграден ( Притчи 3:1-2) и злото няма да остане ненаказанано (Притчи 16:5). Но забележете, че не е казано как ще се случи това. В Притчи 21:7 се намеква, че съществува нещо, което можем да наречем естествен бумеранг на жестокото поведение. В същото време Притчи 16:5 казва, че Господ стои зад това.
 
Накратко, следствията са свойствени на действието. Грехът те „намира” (Числа 32:23; Гал. 6:7). Действия, които нарушават Божиите заповеди, нарушават и сътворения ред и по този начин ние сами нараняваме себе си, докато ги вършим. Правилният начин на живот е зачитане на нашия дизайн и ще ни води към благоденствие.
 
Кога беше последният път, когато изпитахте нещо от естественото въздаяние, което наблюдавате в света?
 
Молитва:
Господи, културата ми казва, че мога да бъда всичко, което поискам, но Твоеото слово и опита ми показват, че това не е така. Моето тяло, таланти, мястото ми в света – всяко от тези неща едновременно ме ограничава и служи като призив от Теб. Помогни ми да стана човекът, който Ти си ме създал да бъда. Амин.    
 
Превод: Радостин Марчев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg