Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

130 от отвлечените ученици в Нигерия са освободени

Main Pic
Публикувана: 29.03.2024
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 782
Коментари: 0
Правителствени служители съобщават, че най-малко 130 ученици са се върнали при родителите си след отвличането на 287 ученици в щата Кадуна в Северна Нигерия. Първоначално училището съобщи, че екстремистите са отвлекли 237 ученици, но правителството съобщи, че броят им е само 137. Правителството твърди, че всички ученици са се завърнали. Журналистите не са проверили броя извън 130-те, върнати тази седмица. Има много противоречиви доклади относно точния брой на отвлечените или върнатите ученици.
 
Миналия месец различни групи отвлякоха повече от 650 души в рамките на една седмица в Нигерия. Световно признатата терористична група Боко Харам отвлече половината от хората, докато бойци фулани са отвлекли другата половина.
 
Терористите отвлякоха учениците само един месец преди 10-ата годишнина от отвличането на момичетата Чибок, което предизвика международната революция „Върнете нашите момичета“. За разлика от учениците в това отвличане, много от момичетата от Чибок остават в неизвестност.
 
Правителството на Нигерия каза пред репортери, че е върнало всички отвлечени деца от неотдавнашния инцидент в Кадуна без плащания за откуп; нигерийските власти обаче често не съобщават за платения откуп, за да спрат бъдеща експлоатация от страна на терористични групи.
 
Слава на Бога, че върна над 130 от отвлечените ученици. Точно както се казва в Лука 15 в притчата за изгубената овца, Господ демонстрира любовта си към Своите деца в търсене на „едната изгубена“. Лука 15 казва: „Кой човек от вас, ако има сто овце и изгуби една от тях, не оставя деветдесет и деветте на пасището и не тръгва след изгубената, докато я намери?“ Славим Бога, че потърси децата ни и ги върна у дома.
 
International Christian Concern
 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg