Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Палеж на църква в Пакистан

Main Pic
Публикувана: 03.04.2024
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 325
Коментари: 0
Християни подозират, че мюсюлманин, който се е заклел да им попречи да празнуват Великден, стои зад пожара, подпален в сградата на тяхната църква в събота (30 март) в област Равалпинди, Пакистан.
 
П-р Адийм Алфонс от Обединената презвитерианска църква в Гуджар Хан Техсил казва, че пожарът, разразил се в ранните часове на деня е изгорил всичко в сградата на неговата църква.
 
„Нашата църква беше подпалена около 3 часа сутринта в събота“, казва пастор Алфонс. „Огромният пожар изгори всичко вътре в църквата, включително Библии, озвучителна система, мебели, завеси и т.н. Силно подозираме, че става въпрос за палеж, но полицията и местната администрация се опитват да потулят случая, представяйки го като резултат от късо съединение в електрическата инсталация.”
 
Църковната общност подозира мюсюлмански бизнесмен, на име шейх Ахмед, който публично заплашил, че няма да им позволи да проведат неделното богослужение, тъй като се опитва да ги принуди да напуснат, с цел да си присвои имота.
 
Ахмед е прекъснал църковната служба на Разпети петък, когато се опитал да събори палатката, поставена извън сградата, пояснява пастирът.
 
Faith Wire
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg