Понеделник, 29.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Отговаряй с кротост

Main Pic
Публикувана: 15.04.2024
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 224
Коментари: 0
Но почитайте в сърцата си Христос като Господ. Бъдете винаги готови да отговаряте на всеки, който ви пита за вашата надежда. Но правете това с кротост и страхопочитание.
                                               (1 Петър 3:15)
 
Когато сте предизвиквани или разпитвани за вашата вяра не трябва да отговаряте арогантно. Не трябва да сте груби или непочтителни, като че ли изтръгвате дърво от земята. Вместо това трябва да отговаряте със страх и смирение, като че ли стоите пред Бога и отговаряте на Него.
 
Ако бъдете извикани пред царе и управници и предварително сте се подготвили добре с Писанието, може да си мислите: “Само почакай. Ще видиш как ще ти отговоря!” Но дяволът ще грабне меча от ръцете ви и ще ви повали. Ще бъдете посрамени и ще видите, че напразно сте облекли бронята си. Той може да вземе дори най-добрите стихове от ръцете ви, така че да не можете да ги използвате, дори да сте ги научили наизуст.
 
Бог допуска това да се случи, за да премахне вашата арогантност и да ви смири. Така че ако не желаете това да се случи, трябва да имате страхопочитание и да не разчитате на собствената си сила. Вместо това разчитайте на това, което Господ е казал:
 
“Когато сложат ръце на вас не се безпокойте какво или как да отговаряте. И в същото време ще ви се даде какво да говорите, защото не вие ще говорите, а Духа на Отца ще говори чрез вас.
(Матей 10:19-20)
 
Когато трябва да отговаряте, трябва да се въоръжите с Писанието. Но не размишлявайте с горделив дух. Иначе Бог ще отнеме стиховете от устата ви  и от ума ви дори ако предварително сте се въоръжили с всички стихове.
 
Затова тук е нужна бдителност. Но ако сте подготвени,  можете да отговаряте на царе, управници и дори на самия дявол. Само се уверете, че не говорите незначителни човешки думи, а Божието Слово.
 
Превод: Радостин Марчев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg