Понеделник, 29.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Водачите на шотландските църкви с писмо относно евтаназията

Main Pic
Публикувана: 16.04.2024
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 394
Коментари: 0
Ръководителите на църквата изразиха "много сериозни опасения" относно предложенията за легализиране на асистираното самоубийство в Шотландия.
 
П-р Андрю Дауни, модератор на Обединената свободна църква на Шотландия, и п-р Боб Акройд, модератор на Свободната църква на Шотландия, призоваха парламента да не подкрепя законопроекта на Лиам МакАртър за легализиране на асистираното самоубийство.
 
В писмо до всички 129 депутати те казват, че подкрепата за предложения закон би прекрачила „ярката червена морална линия“ и „означава, че шотландското общество е загубило доверието си в присъщата стойност на целия човешки живот“.
 
Те предупредиха, че Шотландия рискува „да се превърне в етична пустиня“ и че шотландският парламент „винаги трябва да поддържа, че животът на всички хора е еднакво значим“.
 
Легализирането на асистираното самоубийство би изпратило посланието, че някои хора „са станали недостойни за живот“, добавят те.
 
„Ние вярваме на написаното в книгата Битие в Библията, че всеки е създаден от Бога по Неговия образ – образ, който отразява и изразява еднаквата Му любов към всеки човек. В резултат на това всеки живот има еднаква стойност – стойност, която може да се измери само със страданията на Исус Христос на кръста за човечеството“, пишат църковните лидери.
 
„Също така вярваме, че за да оцелее едно цивилизовано общество, всеки трябва да смята, че всички останали са еднакво ценни. Ето защо е много важно да разберем последствията за шотландския парламент, ако пресече яркочервената морална линия на признаване, че ако животът не достига определено качество, тогава той губи своята стойност и може да бъде прекратен.
 
„Това ще ни превърне в общество, в което стойността на целия човешки живот всъщност е неравнопоставена и чисто относителна, че стойността на всеки човешки живот може да бъде степенувана в зависимост от неговата полезност и смисленост."
 
Писмото завършва с призив за разработване на качествени палиативни и хосписни грижи в Шотландия, за да не трябва хората „умишлено да прекратяват живота си“.
 
Christian Today
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg