Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Фестивал на християнската песен

Main Pic
Публикувана: 08.05.2005
Автор: ЕВ
Прочетена: 1498
Коментари: 0

На 8 май в зала “България” се състоя уникално по рода си събитие – концерт на Сборния хор и на Камерния хор от Обединените евангелски църкви. Концертът е по повод Великден. Прозвучаха изпълнения като “Алилуя! Той възкръсна!”, “Не нам…”, а инструменталистите изпълниха “Могъща крепост е Бог” от Мартин Лутер.

В препълнената зала прозвуча и дует в изпълнение на Стефан Врачев (пиано) и Любо Ников (виолончело). Диригент на хора е Пол Ритджуей. Той живее в България от 13 години и се занимава с популяризацията на евангелската песен тук. Преди да дойде, е бил преподавател по музика в баптистки университет в Щатите.

 Пол Риджуей споделя: "Идеята за концерта е на съпругата ми. Искахме да съберем хористи и да подготвим хубав концерт. Слава на Бога, че това стана! Почти всички от инструменталистите са от евангелските църкви. Беше много трудно да се организираме, защото повечето хора работят. Всички са професионалисти и с две репетиции успяхме да се справим. Изпълнителите са от Софийската филхармония, от Операта, от Музикалната академия, имат рутината на постоянно концертиращи музиканти и всичко стана бързо. Много съм доволен от резултата! Мечтая да правим още такива концерти, защото това носи удовлетворение както на музикантите и хористите, така и на християните от евангелския свят. Но преди всичко е за слава на Бога! Публиката беше доволна от изпълненията. Част от хората споделиха своето задоволство, че такова събитие може свободно да се организира в България!"

Някои от изпълнените произведения: “Аз съм уверен, Исус е мой”, “О, колко сладост в мисълта”, “Колко превъзходно името Ти е”, “Ти беше, Ти си, Ти ще бъдеш”.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg