Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

В памет на Арвинд

Main Pic
Публикувана: 26.01.2010
Автор: Иво Шатровски
Прочетена: 1241
Коментари: 0
БММ
Още сякаш не мога да проумея, че Арвинд си отиде от този свят, за да наследи вечния си дял. Здрав мъж, в разцвета на силите си, който можеше да даде още много за разширяване на Божието царство. Божите пътища обаче не са като нашите пътища и Неговите помисли не са като нашите помисли. За мен ще си остане загадка, защо Бог си го взе. Мога само да Му се доверя, че Той знае какво върши.
Срещнах Арвинд за първи път през септември 1998 г. в Лякнау, Северна Индия. Тогава той беше заклет хиндуист, но по Божия милост се спаси, когато го предизвиках да повярва в Господ Исус Христос. После постепенно го обучавах и малко по малко се разкриваше огромния потенциал, който криеше в себе си. Дадох му водно кръщение в една мръсна река, а Бог го кръсти в Святия Дух. Впоследствие поради доброто си сърце и огромния труд, който полагаше, служението ни в Индия се разрасна дотолкова, че надхвърли 50 църкви с хиляди християни в тях.
Аз го научих на много неща от Божието Слово – как да проповядва, да се моли, а той ме научи на слугуване, търпение, кротост, любов. Сега си мисля за него и знам, че се наслаждава на Божието присъствие, може да общува с всички светии, за които четем в Библията, и да хвали Господ заедно с ангелите.
Арвинд служи на Бога 11 години и 2 месеца. През това време той направи толкова за Божието царство, колкото други християни биха сторили, ако живееха няколко живота.
След погребението големият му син каза: „Татко толкова много се труди за Бог, че нямаше време да си почине. Господ го взе в небето, за да си почине.“ Съгласен съм с това твърдение. Често му казвах, че задължително един ден в седмицата трябва да си почива и да не обикаля селата. Често той не ме слушаше. Любовта му към Бога и християните беше толкова голяма, че забравяше да си почива физически.
Арвинд извървя своя земен път. Беше добър пример на вярващи и невярващи. Сега се наслаждава на плодовете на труда си и чака сватбата на Агнето – онзи величествен момент, към който сме устремени и ние, които още сме на тази Земя.
Нека изживеем живота си така, че Бог да има повод да се радва за нас. Както се радва за живота, който Арвинд изживя за Него.

Какво се случи...
Възлюбени, тази сутрин, 30 ноември 2009 г., научих тежка вест. Моят приятел и брат Арвинд, когото родих за Господа през 1998 г., е в кома, в много критично състояние между живота и смъртта. Преди няколко дни, докато се е молил на къщния покрив (в Индия покривите стават и за тераси, по които можеш да се разхождаш), е паднал на главата си от около 4 м височина. Близките му са го завели в болницата веднага. Претърпял е 4-часова операция. След операцията не е излязъл от упойката и сега е в кома. Лекарите не дават надежда. Но Бог е Бог на надеждата и победата.
Арвинд е Господен слуга, който Бог употреби мощно. Чрез неговото служене хиляди индийци са чули за Спасителя Христос и стотици са Го приели за личен Господ. Той отговаря за служението на БММ в Северна Индия – над 50 църкви и училище за 85 деца.
Арвинд е ключов водач... Моля ви, молете се с нас.

Тежка вест
Приятели, известявам ви, че вчера, 3 декември 2009 г,. рано сутринта Арвинд отиде при Господ. Погребаха го същия ден привечер. Аз не успях да стигна навреме. Не успях да се моля за него, не успях да го видя за последно. Благодаря на всички, които се молиха за неговото изцеление. Сега нека се молим за семейството му да преживее по-леко скръбта по загубата на Арвинд. Съпругата му и синът му ще продължат служението. В момента съм объркан и не знам какво повече да ви пиша.
Бог с вас,
Иво Шатровски

Със съкращения

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg