Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

„Намали скоростта, животът има цена!”

Main Pic
Публикувана: 20.07.2006
Автор: ЕВ
Прочетена: 1299
Коментари: 0

На 14 юли т.г. от 19 часа пред Народния театър “Иван Вазов” се проведе Третият международен фестивал PRAISE FEST. Участваха групите „Ту Си Ю”с гост вокалистката Ан Мари (Англия), „Едит” с рапъра Пикасо. Специалното участие беше на група “Сигнал”. Водещи бяха Милко Цонов и Гергана от предаването "Иначе" по bTV. Мотото на фестивала беше: „Намали скоростта, животът има цена!” Концертът е част от националната кампания „Намали скоростта, животът има цена!”, която се реализира съвместно с Министерството на вътрешните работи и медийното партньорство на BG радио. '

Интервю с Емил Шиков, главен мениджър на фестивала

 

Какво представлява фестът?

Думата “ praise” идва он английски и означава „хваля, възхвалявам”. Тази дума е много повече позната в църковния език и аз искам да я популяризирам. Мисля, че обществото се нуждае да хвали Създателя!

 

С какво този фест е по-различен от предходните два?

С това, че, заедно с група „сигнал”, убединихме усилия да направим националната кампания, която нарекохме „ Намали скоростта, животът има цена”.

 

Как се свързахте със „Сигнал”?

Аз имам контакти отдавна с тях. От две години съм в много близък контакт с Владимир Захариев, барабанисът на групата. Направихме с него аудио студио, които нарекохме “New Spirit” (Нов дух). И с него контактуваме почти ежедневно. Веднъж чух песента, която групата е написала в посвещение на едно загинало он катастрофа мамиче. тя се казва „Искам само теб”. Толкова бях развълнуван и се казах, че трябва да направим нещо повече. Това е тема, върху която почти не се говори в обществото. Така започнахме инициативата.

 

За колко време успяхте да организирате събитието?

За три месеца, като работата беше от сутрин до вечер.

 

Имате направен и видеоклип...

Да, той представлява възстановка на катастрофатна на това младо момиче. Специално за кампанията го направихме. Той се показва и по медиите.  Това е нашата провокация към обществото.

 

 

Около 100 човека всяка година умират от катастрофи. Около 10 хиляди са хората, които са пострадали. Ако прибавим и близките, които страдат, заедно с претърпелите катастрофа, ще изброим милиони!

 

 

Каква очаквате за напред?

Доволен съм от това как се развива този фест. Вече и националните медии го отразяват! Моето желание е това събитие да стане трибуна за млади музиканти, така и за утвърдени вече музиканти като група „Сигнал”л Искам всяка следваща година да имаме някакво мото, с което да провокираме обществото. Така ще достигнем повече да сърцата на младите хора.

Музиката, която се чува на феста, е качествена, позитивна и изграждаща. тя трябва да бъде чута!

 

А тази кампания ще продължи ли?

В момента това се обсъжда. Говорим с Министерство на вътрешните работи да ни бъде дадена възможност да отидем до училищата, да бъдем по-близо до родластващото поколение. така още от ранна възраст децата ще разберат колко опасно е да се превишава скоростта. това са превантивни мерки още при формирането на човешкото съзнание.

 

А има ли фестът основно обединяващо послание?

Когато правем нещо добро, то е вдъхновено от Бога. Бих искал тази картина да става все по-ясна в съзнанието ни. Искам да мислим повече за Небесното царство, което превзема светската система и начини на управление. радвам се, че хме да срещаме в лицето на държавата  разбиране  и те се радват на това, което правим!

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg