Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Мечтата се сбъдна

Main Pic
Публикувана: 12.09.2006
Автор: ЕВ
Прочетена: 993
Коментари: 0

На 9 септември, т.г., в Сливен се събраха хора, които участват в служението за хваление и поклонение в различните протестантски църкви. Те не бяха привлечени от  чуждестранен говорител или специална програма, а от идеята да се видят и да прекарат заедно един ден.

Събитие като това се случва за първи път в България.

Домакин на събирането беше „Християнска църква ДАВ България” (Сливен). Присъстваха над 100 участници от различни църкви: „Шалом”  - Ловеч, „Прелом” -София, „Ново поколение” - София, „Сион”- Стара Загора, ЕПЦ-Варна, „Правда, мир и радост в Святия Дух” - Бургас, ЕПЦ 4 – Пловдив и други църкви.

Стартът беше поставен с общо хваление. Свободната атмосфера предразположи всички да се отпуснат и да изразят сърцата си пред Бога. Няколко човека, които се занимават с християнска музика, говориха за опита си в тази сфера.

Много добрo беше решението повече хора да участват в различните моменти от събирането – едни водиха хвалението, а други – споделиха мечтите си за България. Така бариерата между „известните” и „обикновените” хвалители постепенно започна да се руши. Накрая всички осъзнаха нуждата от по-чести срещи. Идеята е такива общения да се провеждат няколко пъти в годината и да станат основа за развиване на взаимоотношения между хвалителите в България. 

Събирането беше различно от всички провеждани до сега конференции и семинари за хваление и поклонение. То се отличи с непосредственото общуване между хората, особено чрез разделянето на малки групи по интереси – барабанисти, пианисти, водачи на хваления...

Навярно преди 10, даже преди 5 години, не бихме могли и да си представим, че ще дойде времето, когато ще видим единство и братолюбие между протестантските деноминации в България! Особено, когато се отнася за различни стилове на хваление и поклонение! Но, ето, това време дойде и всички, които живеем в него, се чувстваме благословени и активирани да продължаваме напред с пълна сила,  докато видим истинско сработване между църквите в страната ни!

Да бъдем заедно се харесва не само на нас, а и на Бог!

Ето какво сподели Дени Колев от християнска църква „Ново поколение” – Перник:

Различното от всички, проведени до сега събирания, беше това, че всеки можеше да общува свободно! Срамът и притеснението бяха разчупени. Прекрасните хвалители Дани и Тони Грейпс, Сашо Младенов, Цецо Генчев, Светли Стоянов, Дани Танев, Еди Куриян, Влади и Криста Аткови допринесоха за това разчупване.

Вярвам, че по време на това общение Господ извърши различни неща в сърцата на хората.  Много съм благодарен, че имах възможност да се запозная с толкова много хора и да прекараме страхотно времето си!

Бих казал на всеки един, който се чуди – бързайте за следващото такова събиране!

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg