Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Последните дни от живота на един евангелист

Main Pic
Публикувана: 26.09.2006
Автор: ЕВ
Прочетена: 917
Коментари: 0

Немският мисионер Даниел Хофер разказва за последните дни от живота на един евангелски пастор от Лаос.

Лаос. Понякога трябва един смел евангелист да заплати с живота си поради вярата си в Бог. Ароун бе нашият съработник в Лаос. С него и семейството му ни свързват над 10 години приятелство. Той имаше широко сърце за малцинствата, които правителството потиска. Това най-вероятно е причината и за неговата мъченическа смърт.

16 декември 2005 г.

Ароун напуска офиса на “Lao Evangelical Fellowship” в столицата Виентиане и след това отива на среща с двама пастори в едно кафене. Надвечер той си тръгва за вкъщи в Бан Хуайсиат, отстоящ на 160 км от столицата на Лаос.

17 декември 2005 г.

Трима непознати мъже посещават къщата на Ароун. Той не е там и те разпитват съпругата му Мета. Единият от тях вероятно е цивилен полицай. След около половин час тримата напускат къщата.

18 декември 2005 г.

Ароун потегля към 14 ч. в отдалечената на 90 км църква в селището Тонгсамее, за да проповядва. Той редовно ходи там да помага на местния ръководител. Докато Ароун проповядва, местният лидер получава множество обаждания по телефона на Ароун. Някакъв непознат пита за пътя към Тонгсамее. След приключването на службата в църквата се появяват мъже с мотори. Ароун и тримата непознати обядват в църковната сграда и към 15 ч. четиримата напускат мястото. Около 16 ч. Ароун се обажда на жена си, че набързо ще купи торта и веднага ще се прибере за рождения ден на дъщеря си. Той така и не се прибира.

19 декември 2005 г.

Когато Ароун не се прибира, а и не се обажда да предупреди, че ще закъснее, Мета усеща, че нещо не е наред. Тя се свързва с двама пастори, които тръгват към Тонгсамее, за да търсят мъжа й. Там получават пълна информация от местния водач. След това се отправят да издирват изчезналия.

23 декември 2005 г.

Двамата пастори тръгват обратно, без да открият и следа от приятеля си.

На 15 километра от Тонгсамее виждат голяма група хора, сред която има и полицаи. Двамата са заведени при трупа на убит човек. Разпознават, че това е Ароун, който лежи на земята с прерязано гърло. Има следи от удар с камък в главата. Пасторите закарват тялото на Ароун във Виентиане (столицата на Лаос) и съобщават за случилото се на Мета и четирите им деца.

24 декември 2005 г.

В 10 часа Ароун бе погребан във Виентиане. Много християни се стекоха на гробищата, за да се сбогуват със смелия християнин.

Молете се за Мета и четирите й деца, на които им предстои тежко време.

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg