Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Ракети все още удрят Южен Израел

Main Pic
Публикувана: 03.10.2006
Автор: ЕВ
Прочетена: 870
Коментари: 0

Ерусалим. Войната в Либия приключи, но Израел е все още е под атака на терористични ракети от Газа.

 

Израелски войник е бил ранен във вторник при ракетна атака в южноизраелския град Сдерот.

Въпреки обширните военни операции на Израел в Газа през лятото ракетите продължават почти всекидневно да падат на израелска територия, а атаката във вторник (26 септември 2006 г.) с две ракети е била най-опустошителната от всички.

„Какво можем да мислим? Става все по-зле всеки ден!”, коментира в телефонно интервю говорителят Йосиф Кохен.

Кохен казва, че докато вниманието на медиите е насочено към Северен Израел върху разследването за сексуалното поведение на израелския президент Моше Катсав, жителите на Сдерот страдат.

Кметът на Сдерот Ели Мойал бе цитиран от израелски уебсайт, че повече от два месеца никой от правителството не се е обадил да го попита каква е ситуацията със сигурността в Сдерот.

Заради близостта си с Газа Сдерот е най-често удряният от ракети град. Атаките са започнали още преди Израел да се изтегли от Газа миналата година.

Според Кохен експлозията миналата седмица е била много по-силна от предишните ракетни атаки и изглежда, че последната ракета е в по-напреднало техническо състояние от предишните.      

На 26 септември едната от двете ракети се е паднала близо до отворен магазин, където стотици хора са пазарували. Един войник е ранен. Токът в града е спрян за 2 часа. Втората ракета се приземява в двор, като причинява вреди по къщата, но не наранява никого.

Кохен нарича „чудо”, че не са били ранени повече хора, въпреки че много са шокирани. „Не се страхувам от това, което стана днес, а от това, което ще стане утре”, казва той.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg