Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Търсиш ли...

Main Pic
Публикувана: 06.10.2006
Автор: Лидия Причкапова
Прочетена: 1067
Коментари: 0

Всяка млада жена или пораснало момиче изпитва нуждата от нежност и внимание, от специален човек от другия пол. Желанието да бъдат получени понякога не дава мира. То изгаря отвътре. Започва усилено търсене и оглеждане за някой, който може истински да задоволи тази нужда. Тя всъщност е положена в нас от Самия Създател на телата и душите ни. И не се страхувайте, нито се срамувайте, скъпи момичета, да признаете своите подобни желания. Самият Бог няма нищо против, та Той е инициаторът!

Къде обаче възниква проблем във всичко това? Като всяко друго нещо, което Бог е създал и ни е дал да притежаваме, ние губим баланса и контрола над нещата, които са в нас.

 

Себеконтролът, твърдостта и търпението в случая са изключително важни.

 

Идват мисли и желания, които не е нужно да подхранваме, измъчвайки още повече себе си. Когато едно нещо не се използва по предназначение, то не функционира както трябва, не му е мястото там, нито пък времето. Схващаш мисълта ми, нали?

Не е лесно да владееш подобни желания за нежност, романтични изживявания, за леко докосване, милувка и дори целувка. Това са красиви неща и всеки има право да ги изпита. Бог ни го е дал. Няма нищо грешно в това. Само че си има точно време и точна личност, чрез които нещата ще се получат по най- перфектния и угоден на Господ начин. Иска се твърдост, иска се стоене пред Бог и търсене на лицето Му, просене на силата Му, копнеж за волята Му, подкрепен с търпеливо чакане, докато Той прецени, че е настъпил точният момент. Сигурно си казваш: “Ама не знам как точно ще стане всичко. Бог май нещо се бави. Все се опитвам да си представя, но не виждам как ще стане.“ Или пък:”Ами ако моят човек е еди-кой си брат? Как да разбера? Ами ако аз объркам нещо и не стане така, както Бог го е определил?” А може би: ” Аз май съм влюбена. Уф, не знам. Изпитвам нещо, но любов ли е това?... Ами ако това не е правилният....” Възможно е да ти се въртят такива мисли. Какво да ти кажа, освен че повечето се чувстваме по подобен начин и безброй такива мисли кръжат всеки ден над главите ни. Едно ще ти препоръчам: не се меси в Божите неща. Той Си има начини точно как да сглоби и да изпълни всяко нещо, още повече нещо толкова важно, като разпознаването и свързването ти с човека на живота ти.

Исус има най-доброто за теб! Не спирай да се надяваш на тези думи, да ги изповядваш всеки ден и да вярваш в Този, Който е създал всяка частица от теб. Той те познава, не забравяй. Той знае от какво се нуждаеш и иска да си напълно готова да го получиш и да се зарадваш истински, като Му се поклониш и Му благодариш. Не загърбвай и факта, че Исус е Бог на подробностите и Той ще се погрижи за всяка една от тях. Ще изпипа всичко и ще видиш, че ще изживееш най-чистата и съвършена връзка с човека, който Той приготвя в момента за теб.

И ако знаеш само Бог колко много се вълнува от всичко това! Той наистина иска да преживееш една красива любов с твоя специален човек, който вече е определен за теб.

Вярвай, скъпоценна! Няма от какво да се боим, след като Господ има мисли за нас, които са за добро, за бъдеще и за надежда!

Тук ще добавя също така безценния бисер от Божието Слово, който винаги ме е укрепявал и зареждал: “Прелестта е измамлива и красотата е лъх, но жена, която СЕ БОИ ОТ ГОСПОДА, тя ще бъде похвалена!”

Пожелавам ти да бъдеш една от похвалените!

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg