Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

ГНЕВЪТ НА “ПРАВОВЕРНИТЕ”

Main Pic
Публикувана: 10.10.2006
Автор: Ивайло Ябълкаров
Прочетена: 1112
Коментари: 0

“Хващайте християнски кучета по време на Рамазана.”

Страшни думи! Това е цитат от апела на Абу Хамза ал-Мухаджир – водач на „Ал Кайда” в Ирак. В призива му не става въпрос за справяне с бездомните кучета, а за убиването на човешки същества. Същият този “лидер” прикани всеки сунит да убива поне (!!!) по един американец на две седмици…

Вече поотшумяха страстите, свързани с думите на папа Бенедикт ХVІ в реч пред студенти в Регенсбург, Германия. Но последиците от едноседмичните протести, вопли, ревове на мюсюлманите не могат да бъда забравени бързо.

Какво се случи? Един цитат от средновековен текст на византийския император Мануил ІІ Палеонтолог, живял през ХІV век, разбуни духовете и извади на показ насъбрана в много мюсюлмани агресия. Едно изречение накара “правоверните” да убият 70-годишна монахиня, да опожарят църкви в Египет, Газа и други места, да заплашват, да горят, да рушат… а това са само официалните данни.

Какво всъщност възпламени гнева на мюсюлманите по света? В речта си в университета папата използва следните думи: “Покажете ми какво ново донесе Мохамед и ще видите само неща зли и нечовешки, като заповедта му да се разпространява с меч вярата, както той проповядваше.” Признавам си, че не познавам добре Корана и не съм сигурен дали там наистина пише, че светът трябва да бъде избит, ако не приеме Мохамед, но явно някой успява умело да заблуждава огромна част от мюсюлманите по света. Нека само се замислим…

16 души отвличат 4 самолета и убиват около 3 хиляди души (САЩ, 2001 г.). Всички терористи са мюсюлмани, предани на джихад – тяхната свещена война. Между убитите има хора от 87 различни страни, изповядващи различни религии. В това число и мюсюлмани.

След това идва ред на атентата в московския театър, взел 128 жертви. Атентатите в Бали – 200 убити, Беслан – 335 убити, Мадрид – 191 убити, и Лондон – 56 убити. Всички те са извършени от мюсюлмани. И не броим ранените и осакатените. Равносметката: вярата в Корана е отнела хиляди животи, осакатила е хиляди хора, разрушила е хиляди съдби.

И така 26 думи в едно изречение бяха поводът светът на ислямистите да обяви джихад на папата и въобще на всички християни. За една седмица се изредиха няколко дузини мюсюлмански духовници и групировки да заплашват, да искат извинение и да призовават за мъст. Някои поставиха черни венци и гориха знамена и кукли пред посолства, а други хвърляха бомби и куршуми по църковни сгради и църковни служители.

Изригваха в заплахи като тази: “В името на бог, който властва над вселената, вашият кръст в центъра на Рим ще бъде разрушен. Рим ще бъде завоюван от войските на Мохамед.”

Един от синовете на Муамар Кадафи призова папата да приеме исляма и това да бъде извинението му.

Друг виден мюсюлмански уж духовник призова папата да бъде убит.

Иракската „Ал Кайда” заплаши, че свещената им война ще спре “чак когато знамето на единоверието се издигне над целия свят”.

Те ни дадоха да избираме исляма или меча, уповавайки се само на думите на Мохамед, че “ще завладеят Рим, както са завладели Константинопол”. Интересно е колко струват обещанията на един мъртвец?! Интересно е каква тежест имат “пророчествата” на пророк, чийто гроб е пълен?!

През тази напрегната седмица всички заплашващи мюсюлмани искаха да защитят Аллах и Мохамед. Цялата истерия много напомняше разигралата се преди 6 месеца драма с публикуването на 12 карикатури на пророка в доста вестници по света. И тогава мюсюлманите настояваха да бъде отмъстен техния праотец.

Какъв е този бог, който има нужда от защита? Бог ли е този, който се нуждае от помощта на своите творения? Творенията да защитават бога си…

На срещата между папата и арабски посланици, на която се очакваше главата на католиците да се извини на 1,5 милиарда мюсюлмани за думите си, се каза, че на първо място трябва да се уважава човешкият живот. Папата съжали, че не са го разбрали, но не се извини, а и няма защо да го прави.

И ние, християните, можем да настояваме да получим извинение за:

  • 5-вековното турско робство и клане в България;
  •  стотиците атентати по целия свят;
  •  събраните над 52 хиляди доброволци за самоубийствени “мъченически” мисии в защита интересите на ислямските републики;
  • карикатурите за холокоста;
  • сайтовете и кадрите, показващи мъченията, убиването и гавренето с телата на отвлечени хора;
  • за това, че преследването и убиването на християни е държавна политика в Еритрея, Иран, Пакистан, Саудитска Арабия, Судан, Туркменистан, Узбекистан;
  • че Либия е готова да изтъргува живота на гниещите в затвора от години български медици, чиято вина не е доказана;
  • за Абделбасет Али Мохамед ал-Меграхи, който е доказано виновен за смъртта на стотици хора в атентата над Локърби…

Вместо да искат извинение, много християни в Германия започнаха 30-дневна молитва за мюсюлманите по време на техния Рамазан. В това е голямата разлика между християнството и другите религии. Техният бог заповядва да печелят хора чрез насилие и убийства, а Бог ни заръчва да се обичаме един друг и чрез тази любов другите да познават, че сме Негови ученици…

И след черната статистика ето нещо смешно: в Турция 100 литературни произведения бяха преиначени в полза на мюсюлманската вяра. Така Пинокио, Том Сойер, Арамис от “Тримата мускетари”, героите на “Клетниците” от Виктор Юго приеха исляма. В Турция вече Том Сойер заучава ислямски молитви, а Пинокио се моли на Аллах. От миналата година пък “Малкият принц” е обявена за “вредна за децата”!

Всъщност това не е смешно…

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg