Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Молитва и служение – BG – Ministry

Main Pic
Публикувана: 14.10.2006
Автор: Екип на BG – Ministry
Прочетена: 1189
Коментари: 0

Служение в първия протестантски храм в Източните Родопи ББЦ Кърджали, и село Перперек

На 30 юли т.г., неделя, бе първото ни служение в ББЦ Кърджали. Там участва нашият екип за хваление – Сашо, Влади, Венци и Юли. После проповядва Сашо, насърчи вярващите и им разказа интересни моменти от 20-годишната история на служението. Подобно насърчение на вярващите даде и Любов.

Лъчезара също свидетелства, главно за благовестието и международна молитвена верига, която тя координира. Тогава бе и първата проповед в съвместното ни пътуване на 17-годишния Йошия. Господ Исус Христос го употребяваше много по време на това пътуване с дарбата изцеление и вършене на чудеса, която неотдавна му бе дал. А Сашо като ръководител се стремеше да даде възможност на хората от екипа да изявяват дарбите и талантите, които имат от Господа, за Негова слава и за насърчение на вярващите! Както Йошия споделя в своя дневник, от това мисионерско пътуване е имал в сърцето си да проповядва за Евангелието, Божията сила и изцелението. След това направихме призив към братята и сестрите: който иска да излезе напред – молитва за изцеление. Служихме в екип Сашо и Любов, Мириам и Беат, Йошия, Лъчезара, Сарая и Альоша. Както отбелязва Йошия в дневника си: “Много вярващи почувстваха Божието присъствие и някои бяха изцелени. Помазах няколко вярващи и трябваше да ги задържим, за да не паднат на земята от Божията сила.” Дякон Янко Илиев (ББЦ Кърджали) сподели: “ За първи път гости от чужбина пренощуваха в църквата – семейство Валтер от Швейцария. И това е исторически факт за нашия храм – първия протестантски храм в Източните Родопи. Това, което ме докосна в служението ви, е, че всички, които искаха индивидуална молитва, я получиха и много си тръгнаха насърчени.”

 

Вечерта на 30 юли т.г. бяхме на служение в село Перперек до Кърджали – евангелизация сред турски цигани. Сашо раздаде на децата кроасани. Радваха се много. Хвалението ни Бог помаза да пеят песни в техния стил, това докосна присъстващите. Включи се и Альоша на тамбура. Присъстваха около 60–70 души и въпреки че в един момент заваля дъжд, останаха много хора. Сашо благослови хората, проповядва Йошия. Сашо, Йошия и Лъчезара водиха три пъти в молитва за покаяние присъстващите и много казаха думите за спасение. Кирил Анадолиев от ББЦ Кърджали, който отговаря за тази местна църква, каза, че от 3 месеца провеждат евангелизации там и около 17 души постоянно се събират. Също благодари за служението на BG – Ministry.

 

В ЕПЦ Поморие

 На 1 август т.г. имахме богослужение в ЕПЦ Поморие. Бе благословено време. Сашо проповядва върху Словото за Седрах, Мисах и Авденаго – дори когато сме в огнената пещ, “Четвъртият, синът на бговете”, Исус, е с нас! Йошия говори върху спасението и дълбочината на връзката и общението с Бога. Лъчезара даде свидетелство. Мириам говори за Швейцария, тъй като този ден бе швейцарският национален празник. Имаше отново хора, освободени и изцелени от личните молитви за тях. Сестра Надежда (86-годишн), един от стълбовете на вярата в тази църква, каза, че е била насърчена от молитвата. П-р Ангел Карачорбаджиев сподели: “От това, което видях чрез хора от вашия екип, се убедих, че молитвата може да бъде стил на живот. Впечатлих се от бащата Беат. Когато той представяше децата си, каза, че те обичат да се молят. Радвам се, че вашият екип ни послужи. В нашата църква, която се намира на 30 метра от морето, са идвали представители на различни нации – от Сибир до Южна Африка, и взаимно сме се благославяли. Тук са повярвали туристи и после са отивали по родните си места като вярващи. Мисля, че вашето служение е полезно за България.” Вечерта се почерпихме в ресторант, а Сашо и Любов бяха приготвили торта – изненада за нашите приятели от Швейцария.

 В село Зимница, Ямболско

На 2 август т.г. служихме в едно ямболско село, Зимница – евангелизация на открито. Тук се случиха много чудеса, слава на Исус! Този път нашето хваление бе допълнено от сестра от Ямбол, която пееше, и Сашо, инструменталист, от ЕПЦ Ямбол. Йошия огнено проповядва, като призова присъстващите към покаяние. Преди всички наши богослужения Лъчезара организираше ходатаи от молитвената верига да се молят за богослуженията. Пасторът на ЕПЦ Зимница Иван Христов сподели, че и той много се е молил за чудеса на това място. Преди евангелизацията Йошия и Лъчезара раздадоха брошури. П-р Иван сподели, че около 30 души са се покаяли, което не е никак малко за това село! И че България се нуждае от подобни служения като нашето! Забележителното тук е, че десетки хора бяха облекчени от болките си – молиха се два наши екипа. Когато Йошия се молеше, един мъж хвърли и двете патерици, друга жена остави бастуна си, трета бе освободена от болки в гърба, на други хора намаляха болките от рака. Слава на Бога за Неговото действие!

 В ЕПЦ Нова Загора

На 3 август т.г. вечерта служихме в ЕПЦ Нова Загора с п-р Николай Николов. Това бе прекрасна служба за Божия слава! Сашо сподели насърчаващи неща от историята на служението, Лъчезара и Юли свидетелстваха. Йошия проповядва, давайки и своето свидетелство, как Исус го е помазал с дарбата изцеления и чудеса. Някои хора излязоха в молитва за ново посвещение на Исус. Имаше десетки, които бяха изцелени и с облекчение от болките си. Както отбелязва Йошия в дневника си: “Една жена с болки в гърба, хълбоците и краката бе изцелена. Лекарите й бяха казали, че тя никога няма да бъде изцелена, но Исус я изцели, слава на Бога! Друга жена с перде на очите виждаше по-добре. Трета жена, която имаше подут врат заради болни лимфни жлези, усети облекчение и вратът й отново стана нормален – пред очите ми, за няколко секунди. Слава на Исус за Неговите чудеса!”

 

В селата Баня, Съдийско поле и Каменово до Нова Загора – свидетелство на презвитер Христо Пенков и кмета Минко Баръмов

 

На 4 август т.г. сутринта имахме посещение в старческия дом в с. Баня, до Нова Загора, където много хора се покаяха, а някои бяха изцелени. Вечерта имахме евангелизация на открито в село Съдийско поле, главно с циганско население. С нас отново бе п-р Николай Николов, както и презвитер Христо Пенков, ръководител на ЕПЦ Съдийско поле. Хвалението докосваше хората – Влади, Венци и Юли с участието и на Альоша свиреха песни в техния стил. Служихме два екипа. Много деца бяха посветени на Господа – майките им искаха така. Молихме се и за болни хора, чувстваха се много по-добре, а също и жени със заболяване на щитовидната жлеза.

 

Ето какво сподели презвитер Христо Пенков:

– Докосна ме служението на BG – Ministry. Определено България има нужда от подобни служения. Разтърсваща бе проповедта на младия Йошия за силата на Господ Исус Христос. След молитвата имаше много изцелени и променени хора. Ние като църква имаме интересно свидетелство – когато започна да се увеличава домашната ни група, потърсихме зала за църква. Отидох при кмета г-н Минко Баръмов. Той първоначално ми отказа зала. Но му казах, че съм бивш военен и ако трябва, ще взема палатка да разпънем пред кметството. Ако е нужно, денонощно ще стоим там, ще хвалим Господ Исус Христос, ще се молим, докато дойде победата. Той ми отговори: “С теб наглава не мога да изляза.” И ми даде ключове за залата на бившия клуб на БСП. Слава на Бога, сега там се събираме! И още нещо – кметът е положително настроен към нас като църква, дори сподели на среща пред кмета в Нова Загора и заместниците му, че откакто е създадена Петдесятната църква в Съдийско поле, около 90% от кражбите са намалели!

Слава на Бога, същото потвърди и пред нас като екип на BG – Ministry г-н Баръмов, Когато му се обадихме, той дойде същата вечер на изобилната вечеря, която братята и сестрите бяха приготвили за нас в църквата. Дойде, за да го благословим, което е изключително насърчаващ факт!

 

На 5 август т.г. сутринта служихме на улична евангелизация в с. Каменово, до Нова Загора. С нас бяха и п-р Николай, и п-р Христо. Проповядва Йошия. Имаше отново насърчени и освободени хора. П-р Николов изрази своето мнение: “Във вашето служение е интересна спойката между братята и сестрите от различни места в България и извън страната. Това отразява думите на ап. Павел за различните части на Христовото тяло – Ефесяни 4. Защото трябва да ходим в единството и свръзката на Святия Дух! Усещахме Божията любов чрез вашия екип навсякъде, където служихте! Много хора се покайваха, изцеляваха и освобождаваха. България има нужда от такива мисионерски служения, защото те мотивират и подпомагат местните църкви да изпълняват великото поръчение на Господ Исус Христос от Мат. 28: 18–20!”

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg