Петък, 26.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Формулата на неуспеха

Main Pic
Публикувана: 23.10.2006
Автор: Данаил Налбантски
Прочетена: 1001
Коментари: 0

Добре сме си ние в Русе. Имаме си мощи, и то на самия свети Георги, който пък е покровителят на нашия град. Очакват се големи чудеса и изцеления. Задава се също така мощен подем на икономиката, тъй че, ако имате пари, инвестирайте в Русе! Купувайте имоти, преди да са скочили цените. Очаква се прилив на поклонници от цялата страна и целия свят. Изобщо мощна работа се задава с нашите мощи. Бъдещето е в Русе.

По откриването на възобновения храм „Св. 40 мъченици” в Търново (става дума за Велико Търново) честичко ни припомняха пророчеството на Ванга, че България ще тръгне нагоре, когато се възстанови този храм. Така че, ако някой мърмори защо се харчат пари за такива неща, нека спре. Всеки лев в този храм е инвестиция, която ще се възвърне с огромни печалби.

Чух, че в Пазарджик във връзка с трагичните събития, сполетели града – убийството на две момичета, още престъпления, пък сега и прясното ромско меле, някой дал идеята да се купят няколко тона захар и да се направи един кръг около града, та да спрат лошите сили да влизат в него.

И други такива трогателни и патриотично-благочестиви историйки се разиграват навред из страната.

Това ме навежда на мисълта, че комунистите са много глупави хора. Отдавна знам, че е така, но към старите ми аргументи се прибавят всеки ден нови и пресни. Ако другарите не бяха се вкопчили така неистово в тоя атеизъм и интернационализъм, ако бяха се прегърнали братски с традиционната църква и бяха понатиснали по-здраво педала на национализма, щяха да царуват во веки. Щеше да се получи такава смъртоносна смес, която би обезсмислила всякакви опити за промяна.

Чувал съм, че другарят Сталин, избил хиляди православни свещеници и превърнал в конюшни хиляди храмове, когато през Втората световна бил на косъм от разгрома, се сближил с патриарха и в призивите му към народа за твърда съпротива против германците се чули и набожни нотки. Това помогнало за постигането на целта. След победата другарят Сталин продължил да изтребва свещеници и да съсипва църкви.

Комунистите са глупави, но социалистите май хич не са. Готови са да палят свещи, да целуват икони, да разнасят мощи, да се венчават и кръщават (само изповедта не им е много по сърце, но и без нея може) и всичко това с цел да си излъскат имиджа, да спечелят народното сърце, да покажат достойнство, да убедят, че само те са, които трябва да управляват.

Добре, но който иска да става приятел с тях, трябва да внимава, защото пише апостолът, че „лошите другари покваряват добрите нрави” (I Коринтяни 15:33).

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg