Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА РЕФОРМАЦИЯТА

Main Pic
Публикувана: 06.11.2006
Автор: ЕВ
Прочетена: 973
Коментари: 0

Пастор Данаил Игнатов

председател на Съюза на евангелските съборни църкви в България

 

Скъпи приятели и сънародници,

Скъпи братя и сестри в името на Господ Исус Христос,

 

Приемете нашия сърдечен поздрав по случай Деня на Реформацията!

          

Във вековната историята на Църквата можем да забележим периодично появата на духовни движения за обновление – на Изток и на Запад. Тези движения са помагали на Църквата да се отърсва от застоя, формализма и корупцията.

На такъв духовен процес поставя начало Реформацията на Църквата и възникването на евангелските църкви в началото на 16. век в Западна и Централна Европа. Нейното влияние прониква в България малко по-късно, през 19. век, и е тясно свързано с процесите на Българското възраждане и борбите за духовна и политическа независимост.

Най-съществената задача на евангелските църкви е призивът към хората да приемат своето спасение в името на Исус Христос. Това означава да открият отвореното към тях сърце на Бога. Да открием, че има път, по който можем да възстановим личната ни синовна връзка с живия Бог, на същото основание на което Христос, Божият Син и човешкият Син, я има. Това означава възраждане или по-точно новораждане на цялостния човек. В това се състои залогът на едно наистина обновено общество, в един нов свят, който с оптимизъм очакваме.

Това е същината на вярата у всички истински членове на Вселенската църква от времето на Христовите апостоли до наши дни. Това е и нашата вяра. Тласъкът на Реформацията от даден исторически момент насам я прави по-силна, по-проницателна и по-действена.

Честит празник !

Бог да ви благослови !

 

София, 30 октомври 2006 г.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg