Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Танцуваме, защото не можем да летим

Main Pic
Публикувана: 26.02.2007
Автор: ЕВ
Прочетена: 686
Коментари: 0

Авторът разказва:

 

През 1999 г. посетих за първи път една много интересна и голяма църква в Мадрид, наречена „Бетел”. Там видях човек, който вярваше в Исус. По ръцете му имаше толкова много рани и белези! Разбирайте, че той е бивш наркоман. Освен него имаше и други момчета и момичета с променен живот. Тази промяна ме учуди и шокира! Когато говорих с тях, се убедих, че само Исус може да промени така живота им и това много ме вдъхнови. След 3 месеца реших да опиша в документална книга част от историите на тези хора и промяната, която е настъпила в техния живот вследствие на тяхната вяра.

 

Това е част от една от многото истории описани в книгата на Ги Шевро. Разказва я бивш наркоман.

 

„Спомням се първия път, когато пуших хероин. Това моментално отне страховете ми. Почувствах, че съм намерил това, което търсех, защото хероинът отне всичките ми задръжки.

За около 3 години непрекъснато влизах и излизах от влиянието на различни наркотици. Хероинът стана господар на живота ми.

Започнах открито да ограбвам хора, нападах ги на улицата. Но парите никога не стигаха.

Удрях хора с бейзболни бухалки. Веднъж заплаших една жена, че ще й прережа гърлото, ако мъжът й не ме уреди с наркотици.

Живеех саморазрушаващ се живот. Знаех, че ще има последствия, но не ми пукаше.

Бях обвинен в уличен грабеж и отидох в затвора за 3 години.

Мислех си: „Ако умра, поне страданието ще свърши.” След поемането на толкова много хероин имах проблем с намирането на здрави вени по тялото си. След затвора отново се озовах на улицата и единствените хора, които познавах, бяха наркодилъри, проститутки и престъпници.

Озовах се в едно кафене и управителите му ме заведоха в „Бетел” в Бирмингам.

Приеха ме и ме обичаха такъв, какъвто съм – с всичките ми недостатъци. За мен това не беше само център за възстановяване.

СЕГА вече съм женен. Живея в България. Имам семейство и работа. Скоро се роди и първото ни дете. Благодаря на Бог за всичко, което направи в моя живот!”

 

Линзи Маккензи, съосновател на асоциация “Бетел” и директор на “Бетел” – Италия:

„Нашата цел е да им покажем, че наистина безусловната Божията любов може да променя хората. Най-важният принцип, който движи комуната, е принципът на любовта.”

 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg