Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Д-р Джак У. Хейфорд идва в България

Main Pic
Публикувана: 02.03.2007
Автор: ЕВ
Прочетена: 1012
Коментари: 0

По покана на Националното пасторско общение в България ще пристигне един от най-известните християнски говорители и автори – д-р Джак У. Хейфорд. Той е основен лектор на лидерската конференция, която ще се проведе от 20 до 22 юни в Пловдив.

Роден в Лос Анжелис и израснал в Оукланд, пастор Хейфорд се жени за Анна Мария Смит през 1954 г., има 4 деца и 11 внуци. Днес той е признат за един от най-резултатните и най-продавани автори. Написал е 52 книги, 600 химна и хорови произведения, включително международно известната и повсеместно записвана и изпълнявана песен "Majesty". Вероятно той е най-добре познат като основаващ пастор на The Church on the Way (TCOTW – „Църквата на пътя”), Foursquare Church of Van Nuys, California. Неговото служение към TCOTW, започнало като временно назначение да пастирува 18 души през 1969 г., продължава плодотворно повече от три десетилетия, като местната църква нараства до над 20 хил. активни членове.

 

Тези, които са призовани в служение днес, се сблъскват с предизвикателства, които не са предполагали нашите предшественици дори само едно поколение назад. Много хора, чиито очаквания не могат да бъдат посрещнати от традиционното обучение в духовните семинари, служат на Бог в обществото. И именно да помага в екипирането на пастори – от много деноминации, служещи на разнообразни църковни общности по целия свят, да ръководят ефективно своите конгрегации в динамично, центрирано към Христос служение е настоящият фокус на д-р Джак У. Хейфорд.

 

Сега п-р Джак фокусира своето служение главно върху въпросите за църковното лидерство и влиянието му в деноминационни и междуденоминационни събрания, колежи, духовни семинарии, парацърковни и други организации по света.

В допълнение към неговите роли на служение той също така служи като президент на „The International Church of the Foursquare Gospel”. Това движение има 65 хил. църкви в 136 страни с постоянно членство от близо 5 милиона души.

Той е основател и ректор на The Kings College (1987), междуденоминационен библейски учебен център за мъже и жени, които търсят по-дълбоко разбиране на Светите писания и „The Kings Seminary” (1999) – институт за следдипломна специализация по теология и обучение за служение в напреднало ниво.

В национален и международен мащаб д-р Хейфорд провежда голям брой събрания и сесии годишно. Той откликва на призива, да помага в подготовката на лидерите от 21. век, копнеещи да видят църквите си изпълнени със Святия Дух и сила. Чрез The Jack W. Hayford School of Pastoral Nurture (Училище за пасторско изграждане), основано през 1997 г., той служи на главни пастори с интензивни седемдневни сесии в малка група (35–40 души), както и чрез по-краткосрочни пасторски курсове и лекции, които включват и други национално признати лидери по свързани с църквата въпроси. За да даде възможност на пастори, които може да не са в състояние да пътуват до Лос Анжелис за интензивните седмични сесии, пастор Хейфорд започна провеждането на едно- или двудневни Regional Schools of Pastoral Nurture (регионални училища за изграждане на пастори) на различни места из цялата страна и света.

Учебните касети от служението “Living Way” на пастор Хейфорд се разпространяват по целия свят. Всекидневните и ежеседмични поучения по радиото и телевизията достигат до всички 50 щата, както и в Австралия, Канада, Централна Европа, Средния изток, Нова Зеландия, Пуерто Рико, Южна Африка и Тайван. Сътрудник е на голям брой християнски периодични издания.

Джак Хейфорд е интервюиран редовно както от светски, така и от религиозни медии. Той е провокиращ мисленето гост на многобройни новинарски и забавни програми. С остра и енергична проницателност в Божието Слово и посвещение към практичното му приложение, пасторът става в проповядването на истината. Избягва крайности, като в същото време не заменя и не прави компромиси с изискванията на истината.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg