Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Съдът преустановява делото на Църква „Нов Живот” за неопределен период от време

Main Pic
Публикувана: 13.04.2007
Автор: ЕВ
Прочетена: 937
Коментари: 0

На 5 април тази година в офиса на църква „Нов Живот” град Минск пристига решение от Върховния икономически съд на Република Беларус, в което се съобщава за преустановявавне на производството по делото на общността. Това означава, че следващото заседание на съда се прехвърля за неопределен срок от време. „... във връзка с изпращането на запитване към съответния компетентен орган, производството по делото се преустановява до получаване на отговор на запитването на съда от компетентния орган”, - се отбелязва в текста на решението.

За петте месеца, през които тече съдебното производство са били изслушани мнения на ръководители и служители от компетентните органи на страната като: Държавния Комитет на собствеността към Република Беларус, Министерство на земеделието към Минския градски изпълнителен комитет, Министерството по архитектура и строителство към Минския градски изпълнителен комитет, отдела Държавен контрол по охрана и използване на земите и геодезки надзор, отдела по делата на различните религии и националности към Минския градски изпълнителен комитет, фонд „Минска градска собственост”.

Ето как коментира адвоката на църква „Нов Живот” Сергей Луканин полученото официално писмо:
„Предизвиква недоумение именно този факт, че две седмици след приемането на решението да се направи запитване към компетентния орган, съдията все още не може да определи ясно към кой точно компетентен орган трябва да бъде отнесено това запитване”.
Напомняме, че Върховният икономически съд разглежда законността на решението на Минския градски изпълнителен комитет за лишаването на църква „Нов Живот” от правата на ползване на земята и на преобразуваната църковна сграда към нея за място на богослужения. „Очевидно е, че съдът проточва времето, тъй като не е в състояние да се произнесе по случая и да даде законно решение по делото”, - смята Сергей Луканин.

Държавните служители ще получат по една книга - подарък

Около триста на брой държавни служители от различни държавни структури и учреждения в Минск ще получат тази неделя поздравления от църква Нов Живот по случай празника на Пасхата (Великден). Към поздравленията е приложена книгата на Вячеслав Гончаренко – „Ти ще живееш вечно”.

(По информация на breakthroughnet.org)

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg