Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Общото събрание на Обединените евангелски църкви приключи

Main Pic
Публикувана: 06.05.2007
Автор: ЕВ
Прочетена: 911
Коментари: 0

Събитието

На 5 май 2007 г. от 10 часа в сградата на Първа евангелска църква, София, ул. „Солунска” 49, се проведе редовното Общо събрание на сдружение „Обединени евангелски църкви в България”. Делегатите на събранието са по десет представители от всяка деноминация (редовен член на ОЕЦ) и двама от всяка организация (асоцииран член на ОЕЦ).

Бяха дискутирани и гласувани предложенията за промени в устава, както и изборът на ново ръководство. Основната промяна беше свързана с избора на управително тяло на ОЕЦ. Досега председателят беше избиран на ротационен принцип. От 5 май 2007 г. отпадна ротацията, като за мандат от 2 години за председател на ОЕЦ може да бъде избиран представител на всеки член на алианса, ако той бъде одобрен от Общото събрание.

За председател беше предложен и избран п-р Николай Неделчев, а за заместник-председател – п-р Румен Борджиев.

Бяха внесени промени и в изискванията за прием на нови членове в алианса. Една от най-дискутираните теми беше активността на евангелските църкви и участието им в обществения живот на страната. По този повод направихме интервю с Теодор Ангелов от Евангелската баптистката църква в София.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg