Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Деяния през 2007 година

Main Pic
Публикувана: 24.05.2007
Автор: Данаил Танев
Прочетена: 799
Коментари: 0

От 26 май до 28 май, т.г., в Чикаго ще се проведе конференция на българските църкви в Америка. В петък ще започне с хваление, а официалното откриване ще бъде в събота, когато ще бъдат представени гостите. Ще бъде поставена и темата на конференцията: „Деяния, 2007 година”. „Трябва да сме със съзнанието, че църквата продължава да живее в библейската книга „Деяния на апостолите”, споделя пастор Станимир Танев, главен организатор на събитието тази година. Основни говорители на конференцията ще бъдат: Георги и Станислава Ялъмови (Хасково), Данаил Танев (Сливен), Станимир Танев (Чикаго).

В неделя ще има пикник, по време на който ще се проведе семинар, чиито главен говорител ще бъде от Далас . Специално време ще се отдели за групите, които се занимават с музикалните служения в църквите си. Тази част от семинара ще бъде ръководена от Данаил Танев.. Вечерта в неделя ще има концерт с евангелизационна  насоченост. А в понеделник Наско Лазаров (директор на Мисия „Възможност) ще закрие конференцията.

Организаторът, пастор Станимир Танев, каза още: „Реклама за концерта правим чрез местната медия. Поканили сме българския консул; хора от православните църкви тук. Вярваме, че това събитие ще раздвижи духовната атмосфера в града ни!”

Още информация:

 През 2000 г. за първи път в Чикаго се събират пасторите на българските църкви в Америка. Тогава възниква идеята за организиране на събирания всяка година. Целта им е да се осъществи контакт между вярващите българи, които се намират на територията на САЩ и Канада. В момента в Канда има 2 български църкви, а в Америка – 7 (като две то тях все още не са организирани църкви, а функционират като групи).

Организторите на събитието всяка година са различни. Обикновено това е църквата-домакин.

 Очаквайте: Интервю с пастор Станимир Танев

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg