Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Сърцето на детето

Main Pic
Публикувана: 27.06.2007
Автор: ЕВ
Прочетена: 670
Коментари: 0

Какво се случи...

За втора поредна година ученици от софийското частно училище „П. Р. Славейков” печелят първа награда на регионалния етап на националния конкурс „Бог е любов”, организиран от Министерството на образованието и науката. Тази година темата на конкурса беше „Вярвам и обичам”. По тази тема децата за конкурса изработиха оригинално пано, докато техните връстници си пишеха домашните или играеха на двора. Те с много желание оставаха да работят по паното, дори и след занятия. Налице обаче бяха помощта и безусловната подкрепа на директорката на училището Блага Попова и класния ръководител Силвия Кирилова.

Д-р Блага Попова, директор на училището: Важно е сърцето на детето

Освен това, че децата изучават задължителния учебен материал, те работят и по различни проекти. Включват се в идеите, които им харесват.

Почти във всеки учебен предмет проектите са свързани с това, което децата изучават. Проектното обучение е нововъведение в образователната ни система. Интересен подход е. Децата усвояват по-добре знанията.

За нас най-важното нещо е сърцето на детето. Всички неща, които то ще научи в училище, може би един ден ще ги забрави, но отношението, което му се показва, и изграждането на неговото сърце и ценностите, които са важни за живота, ще останат завинаги.

Силвия Кирилова, учител: Идеите са на децата

В часовете по изобразително изкуство бяхме учили за символи и знаци и тогава дойде идеята да изобразим знаците на вярата – кръста, и на любовта – сърцето. Идеите бяха на децата.

Стараем се да научим децата да вярват. Вярата е тази, която предизвиква промяна към по-добро.

Участниците в изложбата

Антонио: Госпожата ни разказа, че ще има такъв конкурс, и понеже преди това бяхме работили пак с пана, реших да участвам.

Ита: Изработихме кръст със сърце и цветя.

Божидара: Беше ми интересно да опитам. Изобразихме сърце, в което има мида. В мидата има перла, което означава, че децата в това училище са много скъпи за учителите.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg