Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Европейският евангелски алианс се застъпва в молитва за християните мъченици в Турция

Main Pic
Публикувана: 28.10.2007
Автор: ЕВ
Прочетена: 1047
Коментари: 0

От 16 до 20 октомври се проведе събиране на Европейския евангелски алианс


Откриването на събирането на годишната асамблея на Европейския евангелски алианс (ЕЕА) в Гърция започна с отправяне на молба от Евангелския алианс в Турция за молитви за вярващите там, особено след ужасните убийства на тримата библейски работници през април.


Неджати Айдън и Угур Юксел от Турция, както и местният германец- Тилман Геске, станаха първите мъченици в Европа от векове насам, след като бяха убити в офиса на библейското си издаделство в Малатия.


Зекай Таняр от Евангелския алианс в Турция плакал, разказвайки за шока, който преживял по време на убийствата. Той казал: “Сякаш целият ад беше освободен да действа. Не можех да повярвам какво стана. Дори понякога все още не мога да повярвам!”
Делегати от Асамблеята били видимо развълнувани докато Таняр, който познавал тримата мъже лично, отправял призив за молитви за вярващите в Малатия и разширяването на църквата в Турция.


Убийствата накарали някои от вярващите да напуснат незабавно Малатия, докато други от тях спрели да ходят на църква.


Смята се, че турски прокурор настоява за доживотни присъди на петимата мъже, заподозряни в извършените убийства. По време на събирането на Асамблеята Таняр наблегнал на простителността към извършителите на престъплението. Той заявил: “Ние тъжим, но не мразим.”


Гордън Шоуел - Роджърс (главният секретат на ЕЕА) настоя евангелските вярващи в Европа да не спират да се молят за Таняр и християните в Турция. Той потвърди, че евангелските вярващи в Европа са убедени, че повече от всякога Турция има нужда от силата на Христовата любов сега.


По случай годишната асамблея в Гръция се събраха 120 делегати на Европейския евангелски алианс. Основна тема тази година беше: “Увеличаване влиянието в Европа”.

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg