Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Тържествено връчване на дипломи

Main Pic
Публикувана: 06.11.2007
Автор: ЕВ
Прочетена: 1077
Коментари: 0

На 3 ноември 2007 г. в залата на ОБЦ 1 се състоя тържественото дипломиране на студентите от богословските факултети към Евангелските петдесятни църкви, Българска Божия църква, Обединени Божии църкви, Обединен богословски факултет.

Дипломантите и представителите на академичния съвет влязоха в залата, придружени от тържествени звуци и аплодисментите на семействата, близките и приятелите си.

Водещият, ст. ас. Анатолий Еленков, каза, че преподавателският състав, дипломантите и техните семейства са платили цена, за да достигнат до момента на тържеството. Последва молитва на благодарност към Господ Исус Христос за силите, мъдростта, мотивацията и финансите, които Той е осигурил на студентите през тези 4 години.

Пастор Виктор Вирчев, председател на Висшия евангелски богословски факултет, честити дипломирането на студентите. Той каза: „Когато мечтите ни са изпълнени, ние сме щастливи!” След това говори за Заведеевите синове, които поискаха от Исус слава и власт, а Той им предложи първо мъченичество. „Нека в такива моменти да си припомняме и за горчивата чаша, която ни предстои” – каза той. „ Нека да бъдем готови да пием от чашата Му, а решението за славата и местата, които ще заемем, пренадлежи на Господ”. Основното послание на пастор Вирчев беше: „ Скъпи абсулвенти, положете бъдещето си в ръката на Исус и Той ще го изпълни с волята Си! Ние имаме много желания, но нека да ги отсеем, за да остане само Божието желание за нас!”

Всички присъстващи прославиха името на Господ с песните „Свят е Господ Бог” и „ Над цялата земя царуваш Ти”.

Доц. д-р Милчо Ангелов, заместник ректор по административните въпроси, поздрави дипломантите за образователната степен „бакалавър” и „магистър” и изрази увереността си, че навсякъде, където и да отидат, те ще бъдат способни да правят ученици. Той напомни, че учениците на Исус се учеха бавно, но имаха голям потенциал. Учителят им показа как да проявяват съчувствие и как да се справят с критиката; учеше ги как да практикуват принципите и взаимоотношенията на Царството.

След това беше дадена думата на специалния гост на събитието, проф. д-р Д. Шупи. Той приветства завършващите и сподели, че се чувства превилигирован да бъде сред тях; акцентира, че служението изисква промени в живота на служителите. „Когато се променяте, благовестието стига до хората – каза той; Святият Дух изисква промяна на мотивите в служение и удоволстване във вършенето на Божията воля”.

Последва връчването на дипомите по факултети, след което Йония Врачева и Иван Петров произнесоха поздравления от името на дипломантите.

След благословението и молитвата на д-р Г. Грифит абсулвентите напуснаха тържествено залата под звуците на „Многая лета”.

 

Особена радост за българското богословско образование беше дипломирането на првия магистър – Снежана Христова.

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg