Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Трагедия в семейството на християнския изпълнител Чапман (Stephen C. Chapman)

Main Pic
Публикувана: 01.06.2008
Автор: ЕВ
Прочетена: 1056
Коментари: 0

Почина най-малката дъщеря на музиканта

Най-малкото дете на световноизвестния християнски изпълнител Стивън Къртис Чапман починало на 21 май, т.г..

Момиченцето било блъснато от щофираната от брат й кола. 17-годишното момче карало по пътя пред къщата им в Тенеси, САЩ. След като Мери Сю била отведена в болница, лекарите потвърдили смъртта й.

Инцидентът с 5-годишното момиченце се случил около 17:30 часа на 21 май. Докато карал, тийнейджърът не видял момиченцето. „Това е ужасна злополука, но не очаквам да се повдигнат обвинения срещу момчето”, споделя представител на магистралната полиция от Тенеси. Още две деца са били свидетели на инцидента. Цялото семейство било вкъщи по това време.

Със смях и сълзи, носителят на наградата Грамми, Чапман и семейството му казали „сбогом” на тяхната „сладка буболечка”, дъщеря им Мария Сю. Всички си припомнили хубави моменти от живота на детето. Възпоменателната служба продължила 2 часа. Тя се провела в Християнска презвитерианска църква в Нешвил. Повече от 700 души споделили страданието на семейството.

Семейството на Чапман има три биологични деца и две осиновени (на 8 и 5 години). Всички те събули обувките си по време на службата. Те споделят, че са го направили в знак на почит, защото земята, на която са стоели, е свята, заради смъртта на Мария.

Стоейки пред малкия бял ковчег с розови цветя, те са държали за ръка малките момичета и са прегръщали сина си, който блъснал Мария. По време на цялата служба 17-годишното момче е плачело безутешно. Едното от осиновените деца написало писмо до Бог и до починалата си сестра. Баща й прочел писмото пред всички, а най-накрая тя е помолила присъстващите да се молят за брат й, защото „той ридае и страда...”, според написаното в писмото.

Цялото семейство издигало ръцете си, докато пеело песен на поклонение пред Бог. „Ние сме обяснявали на Мария какво означава да приеме Исус в сърцето си”, споделя Чапман, „нямах представа колко близо е този момент, но всички знаем, че тя е в Божия дом и, може би, си играе във водата...”

Мария е едно от трите осиновени китайски деца на семейство Чапман. Семейството води международно служение, което насърчава осиновяването. По думите на Чапман, най-голямата му дъщеря е убедила семейството да осиновят дете от Китай. След като взимат първото си дете, се решават да сторят същото с още две деца. Така създават служението „Надеждата на Шаохана” (Шаохана е името на една от осиновените им дъщери) -  фондация, която помага финансово на семейства, които осиновяват деца.

През 2006 и 2007 година Чапман е бил мисионер в Китай. „След първото ми пътуване до Китай аз и съпругата ми знаехме, че сърцата ни се променят. Очите ни бяха широко отворени да разберат истината за необятността на Бог. Искахме да преживеем повече от това, което бяхме опитали до момента. Докато се чудехме дали да отидем, или не, в Китай, усещах, че Бог иска да бъдем там, за да разкажем на църквите в Америка и по света всичко, което видим .”

Чапман издава книга, в която се говори как да бъдеш истински баща. Тя се казва: „Пепеляшка: любовта на бащата към неговата принцеса”. До момента Чапман е спечелил наградата Грамми и 54 награди Dove от Асоциацията за госпъл музика.

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg