Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Фестивалът в Букурещ разпространява Евангелието (Андрю Палау, Hillsong London и други)

Main Pic
Публикувана: 17.06.2008
Автор: ЕВ
Прочетена: 1172
Коментари: 0

Андрю Палау разпространява Евангелието в бивша комунистическа Румъния

Американският евангелист Андрю Палау провежда една от най-големите християнски евангелизации в Източна Европа в края на месец май. На фестивала Благата вест била разпространена пред повече от 14 500 души в Румъния.

 

Мащабната кампания продължава 10 дни и в нея са включени най-различни мероприятия: от малки събирания в училища, църкви, затвори и старчески домове до огромен концерт на открито близо до Двореца на парламента – след Пентагона втората по големина административна сграда в света.

 

(Снимка: Асоциация "Луис Палау")

Hillsong London на фестивала в Букурещ

Евангелизациите завършват с двудневния букурещки фестивал с говорител Андрю Палау. Фестивалът се провежда на 31 май и 1 юни в един от градските паркове в Букурещ. Музикални състави, говорители, атлети и организации от Румъния, Великобритания и САЩ са поканени да споделят открито Благата вест с жителите на столицата. Сред музикалните групи са Hillsong London и Band With No Name. Има демонстрации на екстремни спортове, занимания за децата и цели семейства, както и концерти с най-различна музика – от класическа до хип-хоп.

Според Асоциацията на Луис Палау в края на кампанията повече от 1750 души са взели решение да приемат Исус Христос. „Когато баща ми посети Румъния през 1990 г., хората тъкмо се надигаха от тиранията на комунистическия режим и жадуваха да чуят Благата вест за Христовата любов”, спомня си Андрю Палау.

Бащата на Андрю – Луис Палау, е първият човек, който открито разпространява християнското послание в посткомунистическа Румъния.

„Тази седмица можахме да видим с очите си резултата от тогавашните евангелизации. Срещнахме се с хора, които за пръв път са приели християнската вяра благодарение на Луис Палау и които до ден днешен продължават да бъдат полезни за Божието царство”, казва младият Палау.

Според асоциацията много от стотиците доброволци, съветници и лидери, включили се в букурещкия фестивал, са повярвали в Христос благодарение на евангелизациите на Луис Палау преди 20 години.

Румъния е традиционно християнска страна, но от 3-милионното население на столицата Букурещ едва 0,5 % са евангелски християни.

Младежи от България разказват за фестивала в Букурещ

На 31 май и 1 юни т.г. младежи от България присъстваха на фестивала в Букурещ. Варненската група е около 20 души. От тях Младен Костов, Десислава Николаева и Янита Цолова разказват за преживяното в Букурещ.

 

Младен Костов е впечатлен от добрата организация по време на фестивала:

– Целта на фестивала беше да достигне до повече невярващи хора. Андрю Палау говори за Бог на младите хора много искрено и радикално. Имаше група от около 600 души, които се отличаваха с шапките, които носеха – бели, с надпис „Анрю Палау”. Тази група беше на разположение на новоповярвалите хора по време на фестивала. Веднага щом новите хора приемаха Христос в живота си, групата отиваше при тях, разговаряше с тях за решението, което са взели за живота си, и им записваше координатите. Това се правеше, за да се свържат с новоповярвалите, след като привърши мероприятието, и да ги насочат по местните църкви, в зависимост от региона, в който живеят. Участие взеха няколко румънски хвалебни групи, английските групи Band With No Namе и Hillsong London. Направи ми впечатление и отношението на румънците, присъстващи на фестивала. Те бяха много приветливи, вдъхновени да хвалят Бог и видимо съпричастни към случващото се.

Десислава Николаева разказва впечатленията си от английската група Hillsong London:

– Беше вълнуващо да видя и на живо групата, която толкова дълго време съм слушала на дискове – Hillsong London. За мен беше голямо преживяване да се покланям на Бога заедно с всички млади хора, събрали се на фестивала. Впечатлена бях и от това, което каза групата Hillsong London, а именно че те не са музикална група, а са църква. Тяхната цел не е да изнасят концерти, а да призоват младите хора и да хвалят Бог заедно с тях.”

– Аз бях впечатлена от начина, по който музикалните групи хвалеха Бог. Със сигурност ще запомня времето, в което Hillsing London водеха фестивала. Бях много насърчена от времето, което прекарах на фестивала в Букурещ – казва Янита Зотова.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg