Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Обещание за всекиго

Main Pic
Публикувана: 30.06.2008
Автор: ЕВ
Прочетена: 1077
Коментари: 0

На 24 и 25 юни т.г. на сцената на Народния театър бяхме поканени да се насладим на мюзикъла „Обещанието”. Историята за живота на Исус Христос завладя сърцата на публиката със зрелищни сцени и музикални акценти.

Над 60 непрофесионални актьори от различни протестантски църкви в София се събраха за общата кауза. Те ни доказаха, че е трудно, но постижимо да се подготвят в рамките на един месец за това грандиозно представление. Имаха на разположение този кратък срок, защото бяха под ръководството на пътуващия режисьор Ричард Монтез, който е основател на служението „Корнърстоун” („Крайъгълен камък”).

Той беше в България за втори път по покана на Библейската лига. Основните движещи сили в живота му са вярата му в Исус Христос и любовта му към театъра. Затова още като дете решава да съчетае и двете. Ето защо вече 25 години Монтез пътува по света, за да поставя пиеси, мюзикли, комедии. От 16 години насам всеки месец той е в различна държава. Освен в християнски е бил и в мюсюлмански и комунистически страни, където е бил задържан в затвора.

Ричард Монтез, режисьор 

Невероятно е да работиш с непрофесионалисти! Много мои колеги ме питат как се справям, защото за тях е невъзможно дори да си представят, че успяваме да се справим за един месец, и то все с различни актьори. Вълнуващо е! Научих се да вярвам, че нещата ще се получат! Мечтая да продължа да пътувам и да разказвам за Исус Христос по нестандартен начин – чрез постановки.

Силвия Атанасова (изпълнява песента „Пътят към Голгота”):

За мен беше голямо изживяване да участвам в този спектакъл. Аз нямам актьорско образование и фактът, че ми беше даден този шанс – да работя с господин Ричард Монтез и с Библейската лига, ме ласкае!

Пламен Димитров (в ролята на Христос):

Усещането да се играе Христос е невероятно, особено ако вярваш в Бога! Имайки вярата, не приемаш Христос като приказка, а като истина.

Юлияна Исаева (в ролята на Мария):

Да влезеш в ролята на майка на Исус... Вълнуващо е! Едва ли някоя майка би била равнодушна да види сина си разпънат на кръст!

Даниел Киров, (в ролята на Ирод):

Най-същественото е човек да стане съпричастен с това, което вижда на сцената, и то да въздейства в личния му живот!

 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg