Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Библейският речник на издателство „Нов човек” получи Голямата награда „Христо Г. Данов”

Main Pic
Публикувана: 01.07.2008
Автор: ЕВ
Прочетена: 1553
Коментари: 0

Издателството за християнска литература „Нов човек” получи Голямата награда „Христо Г. Данов” в раздел „Хуманитаристика” през месец юни.

Наградите бяха връчени в рамките на литературния форум „Пловдив чете” и по повод 180 години от рождението на книгоиздателя Данов. На церемонията присъства и министърът на културата Стефан Данаилов.

Награждаването се състоя в къщата музей на Христо Г. Данов в Пловдив. От 8 номинирани издания спечели изданието на Нов библейски речник. Библейският речник е съставен от 1600 страници. Към него има и два други речника в електронен вариант. Те дават възможност на читателите да се запознаят с гръцките и еврейските значения на думите.

 

Румен Папратилов, „Нов човек”

Работата по речника започна преди 4 години. Информацията в българското издание е разширена със статии, които засягат нашата култура.

След като Библейският речник излезе на пазара, имахме много поръчки от различни места. Тогава ни стана ясно, че сме забелязани. Появи се статия във в. „Култура”, която беше много положителна. Оказа се, че същата госпожа Кирова, професор по въпросите на езикознанието, която беше написала статията, ни връчи и наградата в Пловдив.

 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg