Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Семейство Чапман вдъхновява вярващи и невярващи с упованието си в Бог

Main Pic
Публикувана: 10.09.2008
Автор: ЕВ
Прочетена: 797
Коментари: 0

Специална поредица от интервюта с музиканта Стивън Къртис Чапман се излъчва в редовните програми на д-р Джеймс Добсън „Семейството на фокус” (Focus on the Family).

Миналия месец Чапман и семейството му за пръв път дават интервюта след смъртта на най-малката им дъщеря през май 2008 г. Те участват в предаванията „Добро утро, Америка” и „Шоуто на Лари Кинг” и дават интервю за сп. „Пийпъл”.

Трагичната история на семейство Чапман докосва сърцата на мнозина – както вярващи, така и невярващи.

Преди 3 месеца 5-годишната Мария Сю Чапман, най-малката от шестте деца на семейство Чапман и една от трите им осиновени китайчета, намира смъртта си при нещастен случай – малкото момиченце е блъснато от джип пред дома си.

Шофьорът на джипа е 17-годишният Уил Франклин Чапман. Прибирайки се вкъщи, той не вижда, че малката му сестричка тича към него, за да го поздрави.

Първоначално семейство Чапман отказва всякакви интервюта, а Стивън Къртис Чапман дори обмисля идеята да не пее повече на сцена. По-късно обаче семейството се съгласява да говори публично.

За пръв път те дават интервю за предаването „Добро утро, Америка” и разказват на зрителите в САЩ и по света за трагичното събитие.

Съпругата на Чапман – Мери Бет, потвърждава, че случилото се на 21 май е нещастен случай. „Момиченцата си играеха на двора в този ден. Мария се зарадвала, като видяла, че брат й Уил се връща вкъщи. Той е много близък с момичетата и те много го обичат. Тогава тя тичала да го посрещне и когато той завивал, не видял, че Мария тича към него по пътя. В този момент я блъснал с колата.”

Въпреки болката и скръбта си след този инцидент семейство Чапман се държи здраво за вярата си и се подкрепят един друг благодарение на утехата, която получават от Бога и от християните.

Тяхната болка докосва сърцата на мнозина – дори и на хора, които не вярват в Бог.

В шоуто си Лари Кинг открито заявява пред семейство Чапман, че няма достатъчно вяра, нито пък може да разбере тяхната вяра. По-късно в разговора добавя: „Ще ми се да имах вашата вяра.”

Чапман разказва пред медиите и на сцената, как семейството му се съвзема след смъртта на дъщеря им Мария.

Въпреки че след трагедията от 21 май Чапман прекъсва турнето си и отказва да дава интервюта, впоследствие решава да продължи концертите си в САЩ и на 11 юли пее в Ошкош, щата Уисконсин. Концертите на Стивън Къртис Чапман ще продължат и през септември.

През октомври Чапман за пръв път ще свири заедно със своя колега Майкъл Смит. Двамата ще изнесат едномесечно съвместно турне, което започва на 9 октомври в щата Охайо.

Чапман отменя международните си изяви, за да може да бъде близо до семейството си.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg